Τηλεόραση: Μετά τη «Μάγισσα», έρχεται κι άλλη ακριβή υπερπαραγωγή…

Τηλεόραση: Μετά τη «Μάγισσα», έρχεται κι άλλη ακριβή υπερπαραγωγή…

Μπορεί ο ANT1 να έχει επενδύσει στη Μάγισσα, στην πιο ακριβή ελληνική παραγωγή που έρχεται στην ελληνική τηλεόραση, όμως η ΕΡΤ ετοιμάζεται “πετάξει” κι άλλο δυνατό της χαρτί, αυτή ή την επόμενη σεζόν.

Ο λόγος για το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα», που γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό την ΕΡΤ.

Η μεγαλεπήβολη ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

Το συνολικό κόστος της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, θα προσεγγίσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο ακριβές παραγωγές που έχει γίνει ποτέ στο επίπεδο της ελληνικής μυθοπλασίας. Γι’ αυτό και εκτός από την ΕΡΤ η οποία θα είναι συμπαραγωγός με ποσοστό 25% (1,08 εκατομμύρια ευρώ), οι τρεις εταιρείες που θα συμπράξουν στην παραγωγή της βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για να ενταχθεί ως συμπαραγωγός και η γερμανική εταιρεία Beta Films (υπεύθυνη για επιτυχημένες διεθνείς τηλεοπτικές συμπαραγωγές όπως τα πρόσφατα Murders by the Lake και Γόμορρα), ενώ το εγχείρημα έχουν ήδη δεχθεί να στηρίξουν οικονομικά αρκετοί σημαντικοί άνθρωποι της ελληνικής ναυτιλίας, όπως και οι τοπικές αρχές της Σύρου.

«Η μεγάλη χίμαιρα» της ΕΡΤ, θα γυριστεί μέσα στο 2023, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τηλεοπτικό κοινό στη χώρα μας θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει, σε πρώτη μετάδοση, αποκλειστικά από την ΕΡΤ και την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, με την πρεμιέρα να προσδιορίζεται για τις αρχές του 2024.

Φαίνεται πως η ελληνική μυθοπλασία χαράζει μία σταθερή πορεία στην τηλεόραση και επενδύει σε ιστορίες που θα μείνουν αξέχαστες, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πηγή: youfly.com

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό