Ροδόπη-Φωτιές: Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα- Εξειδικευμένη ομάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού” δίπλα στους πυρόπληκτους

Ροδόπη-Φωτιές: Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα- Εξειδικευμένη ομάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού” δίπλα στους πυρόπληκτους

Αργά χθες βράδυ στον Έβρο, συγκλήθηκε ΣΟΠΠ κατά το οποίο αποφασίστηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα της Ροδόπης, από  τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης,  Στάθη Κωνσταντινίδη, παρουσία επίσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος και συμμετείχε στη σύσκεψη.

Στη Ροδόπη σήμερα μαίνονται εστίες φωτιάς σε Γρατινή και Πετρωτά, έχουν ήδη εκκενωθεί από χθες οι εν λόγω οικισμοί, όπως και οι οικισμοί Σιδηράδων, Στυλαρίου, Μαρώνειας, Ατάρνης. Οι δυνάμεις που ήρθαν  ενίσχυσαν τις ήδη υπάρχουσες, ενώ με το πρώτο φως της μέρας σήμερα ξεκίνησαν πάλι και οι  ρίψεις από εναέρια μέσα.

Αργά χθες το βράδυ άνοιξε ξανά η Εγνατία Οδός μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης από σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» με εξειδικευμένη ομάδα νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και οδηγών, έπειτα από επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

Η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού, θα μεταβεί καταρχήν στο δημοτικό κατάστημα Σώστη, με το Κινητό Πολυϊατρείο “Ασκληπιός Ι” και “Ασκληπιός ΙΙ”, στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Πολυάνθου του Δήμου Ιάσμου και σε περισσότερες περιοχές για την στήριξη των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και σε συνεργασία με τους τοπικούς ιατρικούς και οδοντιατρικούς Συλλόγους και την 4η ΥΠΕ  παρέχει, ιατρική φροντίδα, ιατρονοσηλευτικές πράξεις, ιατρικές συμβουλές/ κατευθύνσεις, δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά και ενήλικες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει ανάγκη, με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμήγια τα Παιδιά SOS 1056.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό