Έβρος: Έσβησαν τα ενεργά μέτωπα από τη βροχή – Κάηκαν 938.808 στρέμματα

Έβρος: Έσβησαν τα ενεργά μέτωπα από τη βροχή – Κάηκαν 938.808 στρέμματα

Χωρίς καμία νέα εστία φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και με τις καμένες εκτάσεις να ανεβαίνουν σε 938.808 στρέμματα, εκ των οποίων τα 443.666 αντιστοιχούν σε δάση, βρίσκει η σημερινή μέρα τον Έβρο.

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό της Λευκίμμης από την πύρινη λαίλαπα, που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν μέχρι τα μεσάνυχτα για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εντωμεταξύ, εντός των καμένων εκτάσεων προβλέπονται για σήμερα και αύριο βροχοπτώσεις.

«Η περιοχή του Έβρου αναμένεται να είναι η πιο υγρή περιοχή της χώρας αύριο, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην αποτροπή αναζωπυρώσεων» σημειώνει σχετικά σε ανάρτησή του ο εθνοβιολόγος, Παύλος Γεωργιάδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό