“Η Μάγισσα”: Πού γυρίζεται η νέα σειρά του ΑΝΤ1 που θα  μαγέψει το τηλεοπτικό κοινό φέτος το χειμώνα-Το τεράστιο κόστος των σκηνικών (trailer)

“Η Μάγισσα”: Πού γυρίζεται η νέα σειρά του ΑΝΤ1 που θα μαγέψει το τηλεοπτικό κοινό φέτος το χειμώνα-Το τεράστιο κόστος των σκηνικών (trailer)

Η σειρά που φιλοδοξεί να μαγέψει του τηλεθεατές με τα μεγαλοπρεπή σκηνικά που ξεπέρασαν σε κόστος κάθε προηγούμενο στην ελληνική τηλεόραση.

«Η μάγισσα» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου είναι η σειρά με την οποία ο ΑΝΤ1 θέλει να κάνει το comeback στη μυθοπλασία, μετά από τους «Άγριες Μέλισσες». Μια σειρά εποχής, που αντλεί από τη δεξαμενή της φιλμογραφίας του φανταστικού ενώ στον πυρήνα του μύθου βρίσκεται ένα έγκλημα. Η δολοφονία ενός μωρού παιδιού, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης δύο ισχυρών οικογενειών, είναι η αφορμή για να ξεσπάσει ένας πραγματικός πόλεμος

Οι δημιουργοί της «Μάγισσας», το ίδιοι που υπέγραψαν τις «Άγριες Μέλισσες», Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης στο σενάριο και Λευτέρης Χαρίτος στη σκηνοθεσία, ξεκινώντας το νέο εγχείρημα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ανάλογες ξένες παραγωγές που φιλοξενούνται στις ψηφιακές πλατφόρμες διεθνούς εμβέλειας.

Αυτό σημαίνει ότι 1) το σενάριο κάνει focus στο έγκλημα και όχι στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου πριν από την επανάσταση του ’21, 2) η πλοκή θα είναι σφιχτή, αποφεύγοντας την παγίδα του πλατειασμού και 3) έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο σκηνικό, τα κοστούμια και την φωτογραφία.

Γι’ αυτό για τα εξωτερικά γυρίσματα επιλέχτηκε η Καρδαμύλη στην μεσσηνιακή Μάνη και συγκεκριμένα ο Πύργος Μούρτζινου. Το συγκρότημα, που σήμερα στεγάζει μια μεγάλη μουσειακή συλλογή αφιερωμένη στην ιστορία της περιοχής, αποτελείται από τρεις οχυρωματικούς περιβόλους μέσα στους οποίους περικλείονται ο πύργος, η οχυρή κατοικία – οντάς, τα βοηθητικά κτίσματα και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Εκτός από τα ίχνη μεγαλιθικής κατασκευής στη βάση των τοίχων, που μαρτυρούν μία πιο πρώιμη οικοδομική φάση, ο βασικός πυρήνας του συγκροτήματος οικοδομήθηκε σε διαφορετικές φάσεις από τα τέλη του 17ου έως το 19ο αι.

Τα γυρίσματα στη Μάνη ολοκληρώθηκαν πρώτα όσο οικοδομούνταν το σκηνικό στην Αττική, όπου θα γυριστούν οι περισσότερες σκηνές. Μιλάμε για έναν επιβλητικό πύργο, ο οποίο εποπτεύει ένα πραγματικό φέουδο, το οποίο αναγέρθηκε στο κτήμα Νασιούτζικ, τον γνωστό χώρο που φιλοξενεί εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσια. «Έχουμε καλύψει γκαζόν, πισίνες και έχουμε χτίσει έναν πύργο στα οκτώ μέτρα ύψος, με πολεμίστρες» είπε σε επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, ο οποίος αποκάλυψε ότι το κόστος του σκηνικού ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι σκηνές μαχών και τα ειδικά εφέ δεν θα έχουν σχέση με ό,τι είδαμε ως τώρα στην ελληνική τηλεόραση. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το βασικό καστ περιλαμβάνει 40 ηθοποιούς, χωρίς να υπολογίσουμε τους κομπάρσους.

«Η μάγισσα» θα έχει 60 επεισόδια και θα προβάλλεται 2 ημέρες την εβδομάδα και κάθε επεισόδιο απαιτεί τουλάχιστον 4 ημέρες γυρισμάτων.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό