Δράμα: Έρχεται το 5o International Forum of Performance Art με πλήθος καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Δράμα: Έρχεται το 5o International Forum of Performance Art με πλήθος καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Στο Forum θα βρεθεί ο Jaroslaw Fret, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και ιδρυτής του Teatr Zar και η διεθνούς φήμης performer Alwynne Pritchard

Με πλήθος καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακαδημαϊκών αλλά και φοιτητών από τρία πανεπιστήμια της Ελλάδας, επιστρέφει στη Δράμα το 5ο International Forum of Performance Art, το οποίο θα διεξαχθεί στις 22-24 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».

Οι συμμετέχοντες ομιλητές και performers καλούνται να πλαισιώσουν τις παρουσιάσεις τους βάσει της θεματικής: “The Posthumanisms and the Metaverses Condition”. Κεντρικοί καλεσμένοι της διοργάνωσης είναι ο Jaroslaw Fret, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και ιδρυτής του Teatr Zar και η διεθνούς φήμης performer Alwynne Pritchard.

Στο τριήμερο forum συμμετέχουν επίσης θεωρητικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, όπως ο Σωτήρης Μπαχτσετζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Γεώργιος Αραμπατζής, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Χρυσή Καραπαναγιώτη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Δρ.Μάρω Γαλάνη, ΕΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Δρ.Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, Διδάσκουσα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο εικαστικός-κιν/φιστης Γιώργος Δρίβας, η Δρ. Ελένη Γκίνη, Διδάσκουσα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο εικαστικός Βασίλης Αλεξάνδρου, Μαρία Χαρέλα, performer.

Παράλληλα, performances θα παρουσιάσουν και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Monika Wachowicz, ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος, ο Ιωάννης Μονογυιός, ο Γιάννης Σταμενίτης, ο Γιώργος Λαμπριανίδης, η Πόπη Βουλγαρούδη, ο Θεόδωρος Κυψελίδης και η Μάρω Θεοδοσίου.

Στο πλαίσιο του International Forum of Performance Art θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά φιλοξενία (residency) 20 φοιτητών, σε πλαίσιο εκπαιδευτικού εργαστηρίου, από σχολές τεχνών της χώρας και συγκεκριμένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι φοιτητές θα συμμετέχουν σε τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια και ένα masterclass από το IRPA-almakalma, ενώ στην διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιάσουν την τελική τους performance.

Για τέταρτη χρονιά, παράλληλα με το ζωντανό πρόγραμμα στην πλατφόρμα της διοργάνωσης (www.ifpa.gr) θα προβάλλεται το Viewing Room. Στο Viewing Room θα φιλοξενηθούν 26 έργα video art και digital performance δημιουργών από 8 χώρες τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση (open call).

Το πρώτο για τα ελληνικά δεδομένα, International Forum of Performance Art τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ενώ πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο από το 2019 στη Δράμα, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ3.

Πηγή: proinos-typos.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό