Θα φτάσει στην Λαπωνία ο φράχτης

Θα φτάσει στην Λαπωνία ο φράχτης

Θα φτάσει στην Λαπωνία ο φράχτης

Μετά την 125η ανακοίνωση πως ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσει ως την Λαπωνία, καθώς ήδη υψώνεται τείχος στην Πολωνία, το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και οι Λιθουανοί. Εκεί βέβαια, είναι το «Σιδηρούν παραπέτασμα» που αναβιώνουν οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού για να μην τους την πέσουν Ρώσοι ή Βαγκνερίστες, εμείς απλά θέλουμε να βάλουμε εισιτήριο για λαθρομετανάστες σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο. Τώρα βέβαια, το γεγονός ότι κατά χιλιάδες μπαίνουν και θα συνεχίσουν να μπαίνουν, δεν μας απασχολεί και τόσο, ούτε να το δοθούν τα αντίστοιχα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές. Πάντως, ένα ερώτημα είναι, γιατί δεν τον δίνουμε τον φράχτη σε ιδιωτική εταιρεία, να τον κάνει και να τον εκμεταλλεύεται. Βροχή θα πέσουν οι προσφορές.

Ισχύει μόνο για άνδρες;

Εντωμεταξύ, αν καταφερόμαστε κατά ανδρών gay επειδή θέλουν να μετέχουν στα κοινά, στην πολιτική, σε οποιαδήποτε αξίωμα, δεν πρέπει να το κάνουμε και κατά γυναικών λεσβιών; Αλλά, όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν λεσβίες στην πολιτική, στην Ελλάδα. Ποτέ δεν ακούστηκε κάτι. Είναι κάτι σαν το me too, στην ελληνική του έκδοση. Έπιασε λίγο την έβδομη τέχνη και από εκεί και μετά, τίποτα δεν συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Όχι παρενόχληση σοβαρή, περνούν οι γυναίκες και οι άνδρες αποστρέφουν το βλέμμα. Στην τηλεόραση, γενικά στην δημοσιογραφία, στην εργασία, στα πανεπιστήμια, στην πολιτική… Τόσο ώριμη είναι η ελληνική κοινωνία, τόσο αξιόπιστοι οι θεσμοί.

Με το ζόρι μας στέλνουν στα σύνορα

Πετάει το λάδι, πετάει το κοτόπουλο, και δικαίως καθώς έχει και φτερά, στα ύψη τα απορρυπαντικά, απογειώθηκαν τα καύσιμα και ετοιμαζόμαστε για αυξήσεις σε όσπρια, λαχανικά και κρέας λόγω των πλημμυρών στην Θεσσαλία. Μπα, δηλαδή οι ντομάτες που αγοράζει ως τώρα ο Έλληνας δεν είναι από την Πολωνία; Το κρέας και μεγάλο ποσοστό γάλακτος, δεν είναι εισαγόμενα; Οι πατάτες; Λοιπόν και να θέλουμε να την κόψουμε την Βουλγαρία, εκεί μετ΄ επιτάσεως μας στέλνουν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Και μετά, ποιος φταίει; Αυτοί που πάνε Κίρκοβο και θα αρχίσουν να πηγαίνουν και Κίρτζαλι, ή οι μαυραγορίτες και οι αρμόδιες αρχές που δεν ελέγχουν; Άμα δεν φτάνουν τα μισθά, κλέφτες θα γίνουμε; Τουλάχιστον πάμε και αναπτύσσουμε και διασυνοριακές σχέσεις, μιας και οι αρμόδιοι δεν το κάνουν. Και δεν θα έχει και ουρά από εδώ και μπρος.

Δεν είναι χόμπι η πολιτική

Αγαπητοί υποψήφιοι, είναι άλλο τι θέλουμε και άλλο πως θα το κάνουμε. Κανείς δεν θέλει το κακό του τόπου του. Στην πολιτική ωστόσο, πρέπει οι προτάσεις για το τι θέλουμε να συνοδεύονται και από τον τρόπο που θα το πετύχουμε. Για παράδειγμα, δεν θέλουμε αδέσποτα. Πως θα γίνει αυτό; Τα μαζεύουμε και τα στέλνουμε στην Βουλγαρία, κάνουμε σκοποβολή με αυτά, ρίχνουμε φόλες, τα στειρώνουμε, τα κυνοκομούμε; Και πρωτίστως, όχι ότι θέλει ο λαός, αλλά το είναι καλό για τον λαό. Δεν είναι εύκολη ή χόμπι η πολιτική, ακόμη δυσκολότερη η αυτοδιοίκηση. Κανονικά, στα βαρέα και ανθυγιεινά έπρεπε να υπαγόταν και όχι στο λάιφ στάιλ. Και προς θεού, όχι ψέμματα, μπορεί να σας ψηφίσουν και να μην ξέρετε τι να κάνετε. Οπότε, δεν κάνετε κάτι και σας ξαναψηφίζουν.

Δημοτική αστυνομία θα κάνει κανείς;

Γιατί όχι και η δημοτική αστυνομία στα προγράμματα των δημοτικών συνδυασμών. Γιατί δεν δίνει λεφτά η κεντρική διοίκηση; Μα ούτε για δημοτική συγκοινωνία δίνει, τα δίνει μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά έχουμε. Κάπως πολλά αποφασίστηκαν στην αρχή, κατόπιν επήλθε ισορροπία στο κόστος, αλλά έχουμε. Δημοτική αστυνομία γιατί να μην έχουμε, όταν μάλιστα μπορεί να πληρωθεί από τα πρόστιμα που θα μπαίνουν σε παραβάτες δημότες, όχι μόνο για το κυκλοφοριακό, αλλά και για την καθαριότητα, για τα κατοικίδια που τα μετατρέπουμε σε αδέσποτα, για παραβάσεις στην κατάληψη πεζοδρομίων και πεζοδρόμων… Αλλά, πρόστιμα; Και αν τα πάρουμε από τα πρόστιμα και τα χάσουμε σε ψήφους; Λοιπόν, η αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει τα πάντα, είναι θέμα προτεραιοτήτων, θέμα πολιτικής επιλογής. Αν θέλεις, το κάνεις, αν δεν θέλεις, τα ρίχνεις σε έργα βιτρίνας και τα έχεις καλά με όλους.

Και πεντάευρο θα έδιναν οι νέοι σύντροφοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν το έχετε με την επιχειρηματικότητα. Αν και την δεύτερη Κυριακή μπορούσε να ψηφίσει κάποιος εγγραφόμενος μέλος δίνοντας τα δυο ευρώ, μέχρι και ιδιόκτητο κτήριο θα αποκτούσατε στην Κομοτηνή. Πολλοί από τους παλαιοπασόκους που το 2015 ψήφισαν Σύριζα, δεν το κατάλαβαν τι πήγαινε να γίνει και προτίμησαν την πλατεία από το Εργατικό Κέντρο, πληρώνοντας παραπάνω. Και τώρα, είναι αργά. Πάντως, και πεντάευρο να ήταν η εγγραφή και η ψήφος, θα το έδιναν όσοι έδωσαν το παρόν. Και προσοχή με τις κάλπες, τις ψήφους και τα παλαιά μέλη, σε εσωκομματικές εκλογές, μανούλες είναι οι παλαιοπασόκοι.

Πάντα χωρίς δωρητές

Στο σημείο αυτό και για να είναι απόλυτα ειλικρινής, ο Ποπολάρος από εδώ και μπρος, δεν θα κάνει προπαγάνδα υπέρ μεμονωμένου υποψήφιου ή συνδυασμού. Πάλι μηδέν δείχνει το ταμείο, ούτε ένας πια… Δεν τα γράφει καλά, δεν επιλέγει ωραίες φωτογραφίες, ανορθόγραφος είναι, πιστεύεται πως θα τα πάρει και δεν θα πατρονάρει τον δωρητή;

Γελάτε ε… Εμ αν τα έπαιρνε τόσα χρόνια και σπίτι θα είχε και αυτοκίνητο και δεν θα είχε χρέη. Τουλάχιστον, να ήταν θρήσκος, θα πίστευε ότι στην άλλη ζωή, θα είχε θέση στον παράδεισο. Τζίφος και από εκεί. Πάλι καλά, καθότι ως Ποπολάρος, τουλάχιστον έριχνε και καμμιά ψιλή, ενώ ως δημοσιογράφος Νίκος Αυγέρης στην «Ζούγκλα των πόλεων», τον είχαν σαπίσει στο ξύλο. Αυτά και άλλα πολλά, με αγάπη ο Ποπολάρος σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό