Γ’ Εθνική : Ιδανικός αυτόχειρας ο Πανθρακικός

Γ’ Εθνική : Ιδανικός αυτόχειρας ο Πανθρακικός

«Αυτοκτόνησαν» οι «πράσινοι», αφού, παρότι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα για ένα ημίχρονο, έκαναν «δώρο» δύο γκολ στον Ορέστη και πέταξαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς (2-2)

του Γιάννη Κεσόπουλου

«Ακόμα δεν καταφέραμε να καταλάβουμε πώς χάσαμε το παιχνίδι, γιατί αυτή η ισοπαλία ήταν σαν ήττα. Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας». Η δήλωση του προπονητή του Πανθρακικού Γιάννη Αποστολίδη αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα με τον Ορέστη Ορεστιάδας (2-2). Οι «πράσινοι» πέταξαν στα σκουπίδια το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο καθώς και το ότι πήραν δύο φορές το προβάδισμα (τη δεύτερη με παίκτη παραπάνω) και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να πρωταγωνιστήσουν. Ακόμα και με μια εμφάνιση που, όπως είπε ο κ. Αποστολίδης «δεν έπιασε σε καμία περίπτωση τα στάνταρ που θέλαμε», ο Πανθρακικός «αγκάλιασε» το τρίποντο με το γκολ του Ρουμπιέ στο 82’, ωστόσο ήρθε άλλο ένα λάθος στο 88’ για να στοιχίσει την εκ νέου ισοφάριση του Ορέστη.

Δύο ήταν τα στοιχεία που προβλημάτισαν όσους βρέθηκαν την Κυριακή στο ΔΑΚ.

Το πρώτο ήταν ότι η ομάδα δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Έλειπε το πάθος στις μονομαχίες, το πρέσινγκ στον αντίπαλο, ενώ και στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης απουσίαζε ο ρυθμός και κυριαρχούσαν η στατικότητα και η έλλειψη κίνησης από πλευράς παικτών. Η ζέστη και οι πολλές διακοπές στο παιχνίδι είναι κάποια ελαφρυντικά αλλά και ο ίδιος ο κ. Αποστολίδης, παρότι τα επισήμανε, δεν τα χρησιμοποίησε ως δικαιολογίες. Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει ειδικά μετά την είσοδο του Στοΐνοβιτς στο 73’ αλλά το μομέντουμ που δημιούργησε το γκολ του Ρουμπιέ στο 82’ χάθηκε με το γκολ της ισοφάρισης του Ορέστη.

Το δεύτερο ανησυχητικό στοιχείο ήταν ότι η ομάδα έκανε δύο γκολ-δώρο στον αντίπαλο με τα ατομικά λάθη να έρχονται ως συνέχεια προηγούμενων αγώνων. Το σίγουρο είναι ότι παρόμοιες εμφανίσεις, ειδικά εντός έδρας, δεν πρέπει να επαναληφθούν αν οι «πράσινοι» φιλοδοξούν να μείνουν στην κούρσα της ανόδου. Παιχνίδια με αντιπάλους που είναι στα μέτρα σου και ειδικά όταν έχεις και αριθμητικό πλεονέκτημα πρέπει να τα «καθαρίζεις» και όχι να πετάς βαθμούς που δύσκολα θα αναπληρώσεις αργότερα.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε με το καθιερωμένο 3-5-2 αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παϊτέρης. Οι τρεις στόπερ ήταν από τα αριστερά από τα δεξιά οι Σαπνάρας, Λαρέα και Σμάλης. Ο Μανίσογλου αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ-χαφ και ο Γκουτσίδης ως αριστερός μπακ-χαφ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Σίλβα και Πεχλιβανόπουλος έπαιξαν ως αμυντικά χαφ και μπροστά τους κινούνταν ο Γιαννακιτσίδης. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ρουμπιές και Βάσκος. Μόλις στο 3’ ο Παϊτέρης αντέδρασε σωστά σε σουτ του Τσιεγγελίδη, Στο 8’ ο Πανθρακικός ευτύχησε να προηγηθεί όταν ο Βάσκος πάσαρε στον Γκουτσίδη και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Μαδένη. Στο 13’ ο Ορέστης απείλησε με τον Μιλοβάνοβιτς το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 14’ ο Ρουμπιές βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαδένη, προσπάθησε να τον περάσει αλλά ο γκολκίπερ του Ορέστη με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 19’ ο Πασχαλίδης εκμεταλλεύτηκε το αδύναμο γύρισμα του Πεχλιβανόπουλου στον Παϊτέρη και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Πανθρακικός είχε την κατοχή, ωστόσο ήταν υποτονικός και είχε προβλήματα στην ανάπτυξή του. Παρόλα αυτά, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Βάσκο στο 27’ και στο 43’. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Ορέστης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πεταλωτή για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γκουτσίδη.

Παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερνε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αφού οι παίκτες του Ορέστη είχαν κοντά τις γραμμές τους, έκλειναν υποδειγματικά τους χώρους και εξουδετέρωναν τις σέντρες από τα πλάγια. Η κεφαλιά του Γιαννακιτσίδη στο 62’, που κατέληξε άουτ, ήταν η πρώτη καλή στιγμή του Πανθρακικού στο δεύτερο 45λεπτο. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιάννης Αποστολίδης ανακάτεψε την τράπουλα κάνοντας τρεις μαζεμένες αλλαγές για να «ξυπνήσει» την ομάδα του. Συγκεκριμένα, πήραν θέση στο παιχνίδι οι Καλογρανάς, Παυλίδης και Βελή Χακάν αντί των Μανίσογλου, Σαπνάρα και Πεχλιβανόπουλου. Ο κόουτς των «πρασίνων» γύρισε το σύστημα σε 4-2-2-2 με τετράδα στην άμυνα που αποτελούνταν από τους Καλογρανά (δεξιά), Γκουτσίδη (αριστερά), Λαρέα και Σμάλη (στόπερ). Οι Βελή Χακάν και Σίλβα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Βάσκος και Γιαννακιτσίδης έπαιζαν ως «10άρια» πίσω από τους Παυλίδη και Ρουμπιέ που αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο. Οι γηπεδούχοι «φόρτωσαν» τον άξονα, ενώ οι Καλογρανάς και Γκουτσίδης  έδιναν πλάτος παίζοντας σε όλη τη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά μέχρι να γίνουν οι προσαρμογές στο νέο σύστημα και στο 73’ ο Βάσκος σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση. Στο ίδιο λεπτό ο Στοΐνοβιτς μπήκε στο ματς αντί του Γιαννακιτσίδη και έδωσε περισσότερη κίνηση στον άξονα. Μάλιστα στο 82’ ήταν αυτός που με όμορφη κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Ρουμπιέ με τον Μαδένη, με τον φορ του Πανθρακικού να τον περνάει και με πλασέ σε κενή εστία να κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Κι ενώ το μομέντουμ έδειχνε Πανθρακικό, ήρθε η ψυχρολουσία στο 87’ όταν ο Πασχαλίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βελή Χακάν, γύρισε στον Οτέμπερη και ο τελευταίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Αποστολίδης): Παϊτέρης, Μανίσογλου (63′ Καλογρανάς), Λαρέα, Σαπνάρας (63′ Βελή Χακάν), Σμάλης, Ιβάν Σίλβα, Γιαννακιτσίδης (73′ Στοΐνοβιτς), Πεχλιβανόπουλος (63′ Παυλίδης), Ρουμπιές, Βάσκος, Γκουτσίδης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Θεμελής, Παναγιωτόπουλος, Ασπιώτης (56′ Λιάνας), Πεταλωτής, Τσιεγγελίδης (78′ Τηλέγραφος), Γκιντίδης, Λαζαρίδης (63′ Οτέμπερης), Πασχαλίδης, Σταματόπουλος, Μιλοβάνοβιτς (46′ Κουντούρης)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό