ΠΑΜΘ:  Τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα ιδρυθούν και αυτά που θα μεταφερθούν στο ΔΠΘ

ΠΑΜΘ: Τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα ιδρυθούν και αυτά που θα μεταφερθούν στο ΔΠΘ

Αναβαθμίζεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που μετράει 50 χρόνια ζωής και εκτός από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς απετέλεσε και ουσιαστική παρέμβαση στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας της Θράκης, και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα γίνει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Ήδη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και έχει περίπου 29.000 φοιτητές. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο ιδρύθηκε με απόφαση της χούντας στις 27 Ιουλίου 1973 και λειτούργησε την επόμενη χρονιά «απλώνεται» σε ολόκληρη τη Θράκη (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού οι αποφάσεις για το πανεπιστήμιο αφορούν στις εξής ενέργειες:

1. Ιδρύονται δύο τμήματα (Ψυχολογίας και Εργοθεραπείας) στο Διδυμότειχο και στην Κομοτηνή.

2. Eνσωματώνονται επτά υφιστάμενα και λειτουργούντα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (δύο από τη Δράμα, τέσσερα από την Καβάλα και του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο)

3. Aναδιαρθρώνεται η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

4. Aξιοποιούνται στο έπακρο οι υποδομές του δασικού χωριού στην Ελατιά Δράμας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει εκεί το διεθνές κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Ερευνας.

5. Tο Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου λειτουργεί η Σχολή Επιστημών Υγείας η οποία υποστηρίζεται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό