Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνάντηση εργασίας του έργου DIGI-INCLUSION στην Ισπανία

Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνάντηση εργασίας του έργου DIGI-INCLUSION στην Ισπανία

𝜯𝝄 έ𝝆𝜸𝝄 𝑫𝑰𝑮𝑰-𝑰𝑵𝑪𝑳𝑼𝑺𝑰𝑶𝑵 𝝉𝝄𝝊 𝝅𝝆𝝄𝜸𝝆ά𝝁𝝁𝜶𝝉𝝄ς URBACT 𝜶𝝈𝝌𝝄𝝀𝜺ί𝝉𝜶𝜾 𝝁𝜺 𝝉𝜼𝝂 𝜿𝜶𝝉𝜶𝝅𝝄𝝀έ𝝁𝜼𝝈𝜼 𝝉𝝄𝝊 𝜿𝝄𝜾𝝂𝝎𝝂𝜾𝜿𝝄ύ 𝜶𝝅𝝄𝜿𝝀𝜺𝜾𝝈𝝁𝝄ύ 𝝀ό𝜸𝝎 𝝁𝜺𝜾𝝎𝝁έ𝝂𝜼ς 𝝌𝝆ή𝝈𝜼ς 𝝉𝝎𝝂 𝝍𝜼𝝋𝜾𝜶𝜿ώ𝝂 𝝉𝜺𝝌𝝂𝝄𝝀𝝄𝜸𝜾ώ𝝂 𝜶𝝅ό 𝜺𝜾𝜹𝜾𝜿ές 𝝄𝝁ά𝜹𝜺ς 𝝅𝝀𝜼𝜽𝝊𝝈𝝁𝝄ύ …
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε με 2 εκπροσώπους του στην συνάντηση εργασίας του έργου “DIGI-INCLUSION”, στην Ισπανία (13-15/11/2023) και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “URBACT IV”.
Στόχος του έργου είναι να συνδράμει τις συμμετέχουσες πόλεις στην προσπάθεια μείωσης του κοινωνικού αποκλεισμού γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα ομάδων δημοτών. Το εταιρικό δίκτυο του DIGI-INCLUSION αποτελείται από 9 εταίρους από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Γαλλία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Στη διάρκεια των επί μέρους ενοτήτων εργασίας αναλύθηκαν: το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον ψηφιακό αποκλεισμό, η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί με βάση το προφίλ των πόλεων που συμμετέχουν, ο εντοπισμός κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη υποστήριξης στη χρήση των ψηφιακών μέσων & εργαλείων, όπως και οι κατευθύνσεις που θα ληφθούν υπόψιν για τις δράσεις έως το 2025 που ολοκληρώνεται το έργο, με την παραγωγή ενός Σχεδίου Δράσης με σαφή στόχευση κοινωνικές ομάδες αναφοράς με τις μεγαλύτερες ανάγκες υποστήριξης.
Επόμενο βήμα αποτελεί η συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Δράσης της Αλεξανδρούπολης που θα διερευνήσει διεξοδικά τις τοπικές ανάγκες και θα αναζητήσει τρόπους επίλυσης τους, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου, που λειτουργεί κυρίως ως υποστηρικτικός οργανισμός στο συγκεκριμένο αντικείμενο – εργαλείο αστικής πολιτικής. Στην Τοπική Ομάδα συμμετέχουν αρκετοί φορείς της πόλης που σχετίζονται με κοινωνικά θέματα αποκλεισμού και ιδιαίτερα του ψηφιακού αποκλεισμού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του δημάρχου Ioannis Zampoukis – Γιάννης Ζαμπούκης για να αποτελέσουν τμήμα αυτής της συμμετοχικής προσπάθειας ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του Δήμου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με την υπεύθυνη έργου κα Τριάδα Τσακιρούδη, προϊσταμένη τμήματος κοινωνικής πολιτικής & ισότητας των φύλων tsakiroudi@alexpolis.gr.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό