Λήγει η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 – “Δεν προβλέπεται παράταση” λέει o υφυπουργός Οικονομικών

Λήγει η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 – “Δεν προβλέπεται παράταση” λέει o υφυπουργός Οικονομικών

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αφού πρέπει να πληρωθούν έως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου. Αν δεν δοθεί παράταση, οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας MyCar στην ΑΑΔΕ και στη συνέχεια, να τα πληρώνουν σε τράπεζα ή να βρουν τον κωδικό πληρωμής για να καταβάλουν τα χρήματα ηλεκτρονικά.

O  υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, υποστήριξε ότι το κυβερνητικό επιτελείο, δεν έχει σκεφτεί να δώσει  την παράταση προθεσμίας  για τα τέλη του 2024, όπως γινόταν από το 2021.  «Δεν έχουμε σκεφτεί να δώσουμε παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα ήθελα να μην συνεχίσουμε με αυτή την λογική των παρατάσεων. Θα καλέσω τον κόσμο να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» είπε μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν είναι θετικός και για τη μείωσή τους, κι εξήγησε το λόγο: «Δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα κάνουμε μία συζήτηση. Τώρα όλο και περισσότερο έχουμε τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα πρέπει να το δούμε ακριβώς και να το εξετάσουμε, δεν λέω ότι πρέπει να αυξηθούν. Σε κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι φθηνά σε κάποιες ακριβά. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει αυτή η κουβέντα».

Πώς πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας:

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τους εξής τρόπους:

  1. Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR Code του ειδοποιητηρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  2. Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους μέσω e–banking και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό «RF» που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο
  3. Να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο

Τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές

Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δεν πληρώσουν έγκαιρα τα τέλη είναι τα εξής:

  • Για όχημα δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. Πρόστιμο ισόποσο των τελών
  • Για όχημα επιβατικό Δ.Χ. – Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών
  • Για τέλη κυκλοφορίας χαμηλότερα των 30 ευρώ – Μηδενικό πρόστιμο

Πηγή: newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό