Αγιασμός των Υδάτων σε Αλεξανδρούπολη και  Έβρο- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές Ορεστιάδας βούτηξαν στον Άρδα  για το σταυρό

Αγιασμός των Υδάτων σε Αλεξανδρούπολη και Έβρο- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές Ορεστιάδας βούτηξαν στον Άρδα για το σταυρό

Με κάθε επισημότητα, όπως και κάθε χρόνο τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια του εορτασμού των Θεοφανείων σήμερα το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024.

Προηγήθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πομπή προς το λιμάνι της πόλης, μαζί με πλήθος κόσμου.

Ο σχετικά καλός καιρός, αν και συννεφιασμένος επέτρεψε σε πολλούς να βουτήξουν στα νερά του λιμανιού και να διεκδικήσουν με αξιώσεις να πιάσουν τον άγιο σταυρό.
Ωστόσο ένας αναδείχθηκε ο πιο άξιος και ικανός, κι αυτός ήταν ο αθλητής του ΝΟΑ Βασίλης Πατσίδης, μαθητής της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, 1ος Πανελληνιονίκης στα 1.500 ελεύθερο, πριν 3 χρόνια.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές Νέας Ορεστιάδας βούτηξαν για το σταυρό στον Άρδα στην περιοχή Ρύζια

Στα Ρύζια του Έβρου  και στα παγωμένα νερά του Άρδα, στην περιοχή του οικισμού των Ρυζίων, παρουσία πλήθους κόσμου βούτηξαν οι χειμερινοί κολυμβητές Ορεστιάδας, για να πιάσουν το σταυρό, κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων, σήμερα ημέρα των Θεοφανείων.

Να θυμίσουμε ότι οι χειμερινοί κολυμβητές Νέας Ορεστιάδας, σχεδόν δέκα χρόνια βουτούσαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου, και εκπροσώπησαν τον Έβρο τα προηγούμενα χρόνια στο ακριτικό Καστελόριζο και στις Πρέσπες.

Πηγή+φωτος: evros24.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό