Νομός Ροδόπης: Θεοφάνεια και Αγιασμός Υδάτων σε Υδραγωγείο Κομοτηνής,  Λιμάνι Φαναρίου, Λιμάνι Μαρώνειας και ποταμό Κομψάτο (φωτος)

Νομός Ροδόπης: Θεοφάνεια και Αγιασμός Υδάτων σε Υδραγωγείο Κομοτηνής, Λιμάνι Φαναρίου, Λιμάνι Μαρώνειας και ποταμό Κομψάτο (φωτος)

Καθαγιάστηκε το υδραγωγείο της Κομοτηνής από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα ανήμερα των Θεοφανείων 6/1/2024, όπως ορίζει το τελετουργικό της εκκλησίας.

Μετά τη θεία λειτουργία και τον αγιασμό, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας συνοδεία του δημάρχου της πολης Ιωάννη Γκαράνη,  πλήθους πιστών,  εκπροσώπων στρατιωτικών και πολιτικών φορέων του τόπου,  μετέβη στο χώρο του Υδραγωγείου Κομοτηνής όπου και τέλεσε τον  καθαγιασμό των υδάτων, ευχόμενος σε όλους υγεία και ευημερία.

Καθαγιασμός υδάτων στο Φανάρι: 

Mε κάθε επισημότητα όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Φανάρι Κομοτηνής ανήμερα των Θεοφανείων. Ο καιρός όμως δεν ήταν σύμμαχος, γι αυτό φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού δεν έγινε στην παλιά προβλήτα αλλά μέσα στο λιμάνι.

Οι βουτηχτές ήταν όλοι  άνδρες   και ο  φοιτητής του ΤΕΦΑΑ  Γιάννης Γκάνιος με καταγωγή από το Φανάρι, τα κατάφερε και έπιασε πρώτος τον σταυρό.

Όλοι πήραν την ευλογία της εκκλησίας από τον Μητροπολίτη & Κομοτηνής, ενώ ο Γιάννης Γκάνιος έλαβε ως ενθύμιο επίσης έναν χρυσό σταυρό από το κοσμηματοπωλείο «Τζαμπάζης».

Ο Πέτρος Καραβέτης ως πρόεδρος της κοινότητας ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ενώ παρών ήταν  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπηος Μανώλης Ταπατζάς κι  εκπρόσωποι της πολιτείας, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τη στρατιωτική μπάντα να αποδίδει  τιμές με εμβατήρια, παρουσία πλήθους κόσμου από όλο τον νομό Ροδόπης

 

Θεοφάνεια στον Ποταμό Κομψάτο:

Τα Θεοφάνεια στο Δήμο Ιάσμου γιορτάστηκαν με τον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Κομψάτο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα. Τον Σταυρό έπιασε ο μοναδικός τολμηρός που βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού, Πάρης Καμπαγεωργίου, αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη  και ένα  αναμνηστικό δώρο. Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Θεοφάνεια στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας

Στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια ο καθαγιασμός των υδάτων τελέστηκε από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα,  παρουσία του νέου δημάρχου Μαρωνείας- Σαπών Απόστολου Ιωάννου, του βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του αναπληρωτή Περιφερειάρχη στο Ν. Ροδόπης, Νίκος Ευκαρπίδη και πολλών εκπροσώπων τοπικών φορέων, καθώς και πλήθους κόσμου.

Τον σταυρό “έπιασε” ο 14χρονος Σοφοκλής Σταυράκης, που βούτηξε μαζί με άλλους  9 τολμηρούς νέους και νέες που αψήφησαν τα κρύα νερά. Ο νεαός έλαβε δώρο  από το Δήμαρχο κ. Ιωάννου ένα σταυρουδάκι.

Φωτος: xronos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό