Το προξενιό της Ιουλίας: Δολοφονείται ο Γιωργίκης και η 3χρονη κόρη της Ιουλίας

Το προξενιό της Ιουλίας: Δολοφονείται ο Γιωργίκης και η 3χρονη κόρη της Ιουλίας

Το προξενιό της Ιουλίας με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιά έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια καταδικάζεται σε θάνατο, αλλά παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Η τελευταία σκηνή του πρώτου κύκλου της δραματικής σειράς εποχής «Το προξενιό της Ιουλίαs» μας προϊδέασε για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Ο Γιωργίκης είναι αιμόφυρτος πεσμένος από το κρεβάτι του, με ένα μαχαίρι στα πλευρά και σπαρταράει

Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Στασινόπουλος βρίσκει αιμόφυρτο τον Προβιό.

Ο Στασινόπουλος μπαίνει με τους άντρες του στο σπίτι. «Φωνάξτε έναν γιατρό», διατάζει και πηγαίνει κοντό στον φίλο του Ξαφνικά οι χωροφύλακες τον καλούν έντρομοι. Εκείνος σπεύδει και βλέπει την Ιουλία μέσα στα αίματα να τρέμει. Το παιδί, Ιουλία πού είναι το παιδί;», τη ρωτάει αλλά εκείνη δεν απαντάει. Ο γιατρός έρχεται αλλά ο Προβιός δεν τα καταφέρνει. Πεθαίνει και η Ιουλία συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του.

Αγώνας δρόμου με το χρόνο

Νεκρός ο Γιωργίκης Προβιός

Η Ιουλία είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει. Ο Στασινόπουλος προσπαθεί να μάθει τι έγινε αλλά άδικος κόπος. Φαίνεται πως δεν έχει τα λογικά της. Η μητέρα της Στάσα και ο αδελφός της Ρήγας πάνε να τρελαθούν με το κακό που τους βρήκε. Η Ιουλία φαίνεται ότι δεν τους αναγνωρίζει. Είναι χαμένη στον κόσμο της. Την υπόθεση της υπεράσπισής της αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αντζαλίνας. Στη Λάρισα σπεύδει και η Αλεξάνδρα για να καλύψει δημοσιογραφικά το γεγονός. Η Ιουλία με τη σιωπή της καταδικάζει τον εαυτό της στη μέγιστη των ποινών, την εκτέλεση.

Η Ιουλία σε κατάσταση σοκ

Η Αλεξάνδρα ζητάει να μείνει για λίγο μόνη με την κοπέλα. Της μιλάει κι εκείνη νομίζει ότι ακούει τη φωνή της κορούλας της να τη ρωτάει τί έχει συμβεί. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, ξεκινάει μια αφήγηση με πολλά κενά και αόριστες λέξεις που αρχικά δεν βγάζουν νόημα. Όμως η Αλεξάνδρα επιμένει ότι μέσα από τα ακατανόητα που λέει, ίσως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή τους μπορεί να την αθωώσει.

Το προξενιό της Ιουλίας: Η Αλεξάνδρα πιστεύει ότι κρύβεται κάτι στην ιστορία της δολοφονίας του Προβιού

Ο Αντζαλίνας πείθεται και η έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ και ποιος είναι ο δολοφόνος του Γιωργίκη, ξεκινάει. Όμως ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός. Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της αρχίζει, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα.

Πηγή: Tv24

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό