Η γη της ελιάς: Ο Τζον φεύγει ξαφνικά…

Η γη της ελιάς: Ο Τζον φεύγει ξαφνικά…

Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας της 22χρονης κόρης του οδηγεί τον Τζον στην απόφαση να φύγει από την Ελλάδα.

O Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο για τη διατροφή που είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ασπασία και ο δικηγόρος λέει τα νέα στη γυναίκα, προτρέποντάς την να αποδεχτεί την οικονομική πρόταση και να προχωρήσουν σε συμβιβασμό.

Συγχρόνως, η Αθηνά αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά στη Φιλιώ για όσα σκαρφίζεται προκειμένου να την αποτρέψει από το να συναντάει τον Τζον. Ωστόσο, το κορίτσι αισθάνεται ότι είναι βάρος και αναζητά «καταφύγιο» στο σπίτι της Μαργαρίτας. Την επόμενη ημέρα, η Μαργαρίτα, η Αθηνά και ο Τζον πηγαίνουν στο σπίτι της Μαρίας στο Σούνιο κι εκείνη ενθουσιάζεται με το νέο φλερτ της κόρης της. Μάλιστα, γνωρίζοντάς τον, καταφέρνει και τον γοητεύει με την προσωπικότητά της. Από την άλλη, η Αθηνά ενοχλείται με τον αυθορμητισμό της μητέρας της. Τότε ο Τζον δέχεται ξαφνικά ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από την Αμερική.

Ο Ελληνοαμερικανός έχει μία 22χρονη κόρη που έπαθε περιτονίτιδα και πρέπει να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Έτσι, φεύγει εσπευσμένα για τη Βοστώνη για να είναι στο πλευρό της. Μάλιστα, ο Ισίδωρος τον ακολουθεί για συμπαράσταση. Η Αμαλία δηλώνει πρόθυμη να τους συνοδεύσει, αλλά ο σύζυγός της αρνείται, δημιουργώντας νέα ένταση ανάμεσά τους. Η γυναίκα επιστρέφει στις κακές της συνήθειες, εκνευρίζοντας τον Μάνο, ενώ η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να μεταπείθει τον εκδότη της θείας της. Όμως όλα δείχνουν ότι το βιβλίο τελικά θα κυκλοφορήσει και η Μαρία συνειδητοποιεί το τεράστιο λάθος που έχει κάνει. Τότε ο Λυκούργος προσπαθεί να σώσει την κατάσταση, την ώρα που ο Αποστολής κάνει επίσημη πρόταση αρραβώνα στην Αναστασία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό