ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Συμβουλές προς τις γυναίκες που θέλουν να έχουν μια γνώση του ”ΕΤΗΣΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΌΥ ΕΛΕΓΧΟΥ” :

-Πλήρες Ιστορικό της ασθενούς.(Αναλυτικό).

-Γυναικολογική εξέταση.

(Περιλαμβάνει την εξωτερική επισκόπηση των γεννητικών οργάνων και την εσωτερική ψηλάφηση αμφιχείρως, ώστε να διαπιστώσουμε την σωστή πορεία της υγείας σας.)

-Καλλιέργειες Κόλπου και Τραχήλου.

(Έλεγχος Βασικός για την διευρεύνηση μικροβίων).

-Τεστ Παπ.

(Πρόκειται για συλλογή κυττάρων από τον τράχηλο της μήτρας. Προϋπόθεση για να γίνει το τεστ είναι να μην έχετε περίοδο όταν το πραγματοποιήσετε και να μην είχατε ελεύθερη σεξουαλική επαφή για 3 προηγούμενες ημέρες καθώς και για το όμορο χρονικό διάστημα καμία μα καμία κολπική πλύση ή χρήση διαφόρων σκευασμάτων κολπικών).

-Υπερηχογράφημα Κολπικό ή και Κοιλιακό εάν χρειαστεί.

(Το υπερηχογράφημα γίνεται για την απεικόνιση της ανατομίας των έσω γεννητικών οργάνων, προκειμένου να διαγνωστούν η σωστή ανατομία τους αλλά και η παρουσία τυχόν προβλημάτων όπως ινομύωμα, κύστεις, πολύποδες κτλ).

-Έλεγχος μαστών.

(Η ψηλάφηση των μαστών πραγματοποιείται με σκοπό να βρεθούν πιθανά μορφώματα στον μαστό. Επίσης, περιλαμβάνει και τις σωστές οδηγίες για την αυτοψηλάφησή σας).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ !!!

1)-ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ!!! (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΕΤΡΩΝ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ,ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΠΙΟ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ/ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ).

2)-ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!! ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΊΣΟΥΝ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ).

Στέργιος Κόκκορης, Χειρουργός Γυναικολόγος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό