Τους καλύτερους θα στείλουμε, αλλά…
Τους καλύτερους θα στείλουμε, αλλά…
Ο σοφός λαός και πάλι τους καλύτερους θα στείλει στην ευρωβουλή, ωστόσο είναι κρίμα να μην μπορούμε να ψηφίσουμε ταυτόχρονα Ζαγοράκη και Αυτιά, τους καλύτερους στην πολιτική και στην οικονομία. Ιδίως για τον Αυτιά, επιτέλους να μπει στην Ευρωβουλή ένας που ξέρει από οικονομικά. Αν υπήρχε η δυνατότητα να ψηφίσουμε σε τρίτο κόμμα και μια πρωινατζού, και τους καλύτερους θα στέλναμε και θα ήταν αντιπροσωπευτικοί της ελληνικής πραγματικότητας. Πέντε χρόνια στα καλύτερα, θα προωθήσουν τα ελληνικά δίκαια όχι μόνο στην ΕΕ, στα πέρατα του κόσμου. Και δεν είναι μόνον η ευρωβουλή. Είναι και οι δήμοι, οι περιφέρειες, η εθνική βουλή. Παντού τους καλύτερους. Για αυτό και η χώρα πάει σφαίρα στην ανάπτυξη, οι πολίτες ζουν πλουσιοπάροχα, παντού σε όλους τους δείκτες, έτσι και γυρίσεις ανάποδα την λίστα, πρώτοι είμαστε.
Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ για έργα
Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ ήταν σε 10 δόσεις, πάει στους 11 και θα καταλήξει στους 12. Δίκαιος ή άδικος ο φόρος, θα ήταν ευχή να δινόταν στους δήμους. Έτσι όπως είναι, υπάρχουν αδικίες. Σπίτια ανάκτορα, πληρώνουν λιγότερο από διαμερίσματα μια στάλα. Ενώ, οι δήμοι έχουν την δυνατότητα, μέσω των υπηρεσιών πολεοδομίας, να καθορίσουν και το κόστος, κυρίων κατοικιών, ώστε αναλογικά να μπαίνει και ο ΕΝΦΙΑ. Ο Ποπολάρος το είχε προτείνει πριν χρόνια, σε άλλη στήλη σχολίων, η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε μια σχετική ανακοίνωση, αλλά δεν δέχτηκαν οι δήμοι λέγοντας πως δεν έχουν εισπρακτικό μηχανισμό. Έχουν τις ΔΕΥΑ, ενώ τα έσοδα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έργα προς όφελος των πολιτών. Μάλιστα όσο πιο πολύ ΕΝΦΙΑ πλήρωνε μια περιοχή, τόσο περισσότερα έργα να γινόταν σε αυτή. Και στις άλλες περιοχές θα γινόταν έργα, αλλά όποιοι πλήρωναν τα πολλά, θα απολάμβαναν και πολλά. Δηλαδή πως αλλιώς να αποκτήσουν οι δήμοι οικονομική αυτοτέλεια, όταν όλο ζητούν από το κράτος ή από τις περιφέρειες. Να έχουν τα δικά τους χρήματα και ότι πάρουν από την ΕΕ. Και ούτε ισχύει πως δεν ήθελαν οι δήμοι να γίνουν φοροεισπρακτικός μηχανισμός, καθώς, όλα τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος, από φόρους προέρχονται.
Άπαξ η εμφάνιση τροχονόμων;
Σωστά εμφανίστηκαν τροχονόμοι στην Κομοτηνή προ ημερών, σωστά έκοψαν κλήσεις για παράνομη στάθμευση, αλλά πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Καθημερινή παρουσία τροχονόμων και οι κλήσεις όχι μόνον για παράνομη στάθμευση, ας ζητούν και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, άδεια οδήγησης ακόμη και κυκλοφορίας. Να εστιάσουν πάντως στη στάθμευση και η έντονη παρουσία τους να διαρκέσει για έναν τουλάχιστον χρόνο και μετά σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία, να συνεχίσουν λιγότερα έντονα τους ελέγχους. Στον ένα χρόνο, όλοι θα αντιληφθούν πόσο μεγάλο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα και επιτέλους θα αναζητηθούν λύσεις. Και κάτι ακόμα, να αλλάξουν τα έντυπα των κλήσεων, όχι να χαιρόμαστε που θα πληρώσουμε μισό πρόστιμο (εκ πείρας το λέει ο Ποπολάρος) και στο ταμείο να το δίνουμε ολόκληρο. Προφανώς, στην προσπάθεια για διευθέτηση του κυκλοφοριακού και της αποτροπής των παρανομιών, θα συμβάλει και η δημοτική αρχή, συνεργαζόμενη με την τροχαία.
Ξέφυγαν πάλι τα τραπεζοκαθίσματα
Εντωμεταξύ, βγήκε για τα καλά ο ήλιος, αυξήθηκε η θερμοκρασία, πλημμύρισε η Κομοτηνή τραπεζοκαθίσματα. Εντάξει, να κάνουν τζίρο οι επαγγελματίες εστίασης και καφέ, αλλά να μην κάνουν ελιγμούς οι πολίτες στην καθημερινή τους ποδαράτη κυκλοφορία στην πόλη. Κανονικά με την άδεια που έχουν είναι όλα σε πλατεία, Βενιζέλου και άλλες περιοχές, μην ξεχνάμε την Ηρώων. Και εκείνες οι γραμμές που οριοθετούσαν τον χώρο, σαν να ξεθώριασαν και ως μπογιά και ως μέτρο. Αν βάλουμε και το «δάσος» των πινακίδων σε πεζοδρόμια ελέω ποδηλατόδρομων, πρωταθλητές στο σλάλομ έχουμε γίνει, λες και προπονούμαστε για αγώνες παρκούρ. Ιδίως τώρα που περίσσεψαν οι λακκούβες, καθώς και λόγω των εκτελούμενων έργων δήθεν ανάπλασης.
Δεν έφταναν τα κουνούπια, έχουμε και ακρίδες
Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία κατέφαγαν την βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού. Οι ακρίδες ήταν η όγδοη πληγή που έστειλε ο θεός για να αναγκάσει τον Φαραώ ελευθερώσει τους εβραίους. Εμείς, μέχρι τώρα, είχαμε μια πληγή, τα κουνούπια και φέτος, όπως και πέρσι μας βρίσκει και μια δεύτερη, οι ακρίδες. Ήδη ακριδόπληκτες κηρύχθηκαν κοινότητες του δήμου Μαρώνειας – Σαπών. Εντωμεταξύ, λόγω μεγέθους, όταν πέφτουν σε παρμπρίζ αυτοκινήτου, ξαφνιάζουν τον οδηγό, για αυτό προσοχή σε εκείνες τις περιοχές. Το ερώτημα βέβαια είναι, τον Φαραώ τον στοχοποίησε ο Μωυσής, εμάς ποιος μας μάτιασε και μας συμβαίνουν όλα αυτά. Και είθε να τελειώσει εδώ, καθότι στις άλλες πληγές ήταν αλογόμυγες, σκνίπες, βάτραχοι…
Κάντε υπομονή…
«Υπομονή» συνέστησε σε όλους ο δήμαρχος Κομοτηνής, αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών, καθώς μετά το Πάσχα το κέντρο της πόλης μας θα έχει γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο. Εμ, δεν κάνουμε και τίποτε άλλο για δεκαετίες τώρα. Επειδή δε έχουμε τόσο εθιστεί στην υπομονή, σιγοτραγουδάμε και το γνωστό τραγούδι που ερμήνευσε ο Μπιθικωτσής με την Βουγιουκλάκη στην «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, Κάντε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά». Αλλά, στην περίπτωση μας ούτε ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, ούτε θα ανθίσει λεμονιά, τραπεζοκαθίσματα ίσως… Υπομονή λοιπόν, θα περάσει και αυτό.