Ένα φάντασμα στον τοπικό Σύριζα

Ένα φάντασμα στον τοπικό Σύριζα

Ένα φάντασμα στον τοπικό Σύριζα

Όλα τα είχε ο τοπικός Σύριζα τα φαντάσματα του έλειπαν… Ανήσυχο μέλος διαπίστωσε ότι κάποια Σάββατα στα γραφεία του κόμματος ένα φάντασμα περιφέρεται και πίνει καφέ, μάλιστα προσδιόρισε την μορφή του με αυτή πρώην μέλους που έκανε τα κουμάντα τοπικά και σήμερα βρίσκεται στη ΝΑΡ και μάλιστα, κατά το ανήσυχο μέλος, δηλώνει (το φάντασμα) γραμματέας της τοπικής οργάνωσης. Όπως ήταν φυσικό η τοπική ΝΕ θορυβήθηκε σφόδρα από το γεγονός και σε μυστική συνάντηση προτάθηκαν δραστικά μέτρα. Αρχικά, συζητήθηκε να ζητηθεί από την εκκλησία να προχωρήσει σε εξορκισμό, αλλά η πρόταση συνάντησε την αντίδραση άθεων μελών. Τελικά, προκρίθηκε η λύση να ζητηθεί η βοήθεια των γνωστών Γκόστμπαστερς, τώρα που είχαμε σίκουελ της γνωστής ταινίας και η Οργάνωση βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης του ποσού, το οποίο είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Ωστόσο και άλλα ανήσυχα μέλη δείχνουν διατεθειμένα να δώσουν τον οβολό τους προκειμένου να πιαστεί στην φάκα το φάντασμα και να εξαγνιστεί ο χώρος των γραφείων. Εντωμεταξύ, κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του χώρου, βρέθηκαν και πειστήρια της παρουσίας του φαντάσματος, ένα χάρτινο κύπελο από τοπική επιχείρηση καφέ, χάρτινο, γεγονός που παραπέμπει στο γνωστό πρώην μέλος, το οποίο πάντα πρόβαλε οικολογικές θέσεις. Τελικά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το αναγκαίο ποσό δεν συγκεντρώθηκε, οπότε η λύση δόθηκε με την ανάρτηση μιας μπλε χάντρας (ματιού) στην πόρτα των γραφείων.

Και να καταλαβαίναμε τι βλέπαμε…

Πάνω από μια εβδομάδα η ελληνική τηλεόραση, δηλαδή οι εκπομπές πρωινάδικα, το 80% του προγράμματος, ασχολήθηκε με τον διαγωνισμό της γιουροβυζιόν. Είχε και μεγάλη τηλεθέαση, αν και μάλλον μεταξύ τους τα έλεγαν, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες και να τον έβλεπαν, δύσκολα θα καταλάβαιναν τι έβλεπαν. Με την πληθώρα των ξενικών όρων που χρησιμοποιούνται, κυρίως για τον προσδιορισμό του φύλου αρκετών συμμετεχόντων, καθότι έχουμε καμμιά 20αριά φύλα πλέον, τους ακροβατισμούς των διοργανωτών, τα πολύχρωμα φτερά και πούπουλα επί της σκηνής και τα γκαρίσματα στην αγγλική της πλειοψηφίας των ερμηνευτών, καθώς και την φουλ πολιτικοποίηση του διαγωνισμού, άντε να βγάλεις άκρη. Για την ιστορία, νίκησε ένα «κοτόπουλο» από την Ελβετία. Ας μη χαλιόμαστε με την γιουροβυζιόν. Όποιος θέλει την βλέπει, όποιος δεν θέλει, βλέπει ταινία, αν είναι και ελληνική του παλιού κινηματογράφου, ακόμη καλύτερα.

H 87η επικαιροποίηση της μελέτης

Το λεγόμενο φράγμα Κομψάτου έρχεται στην επικαιρότητα κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. Τώρα, που έρχονται ευρωεκλογές, το θυμήθηκε ο υπουργός Χρήστος Σταικούρας, ερχόμενος στην Κομοτηνή και ανακοίνωσε την 87η επικαιροποίηση της μελέτης για την κατασκευή του. Με τα χρήματα που δόθηκαν (;) κατά καιρούς για τις επικαιροποιήσεις, θα είχε γίνει το μισό έργο. Το φράγμα Κομψάτου είναι αίτημα της Ροδόπης από την μακρινή δεκαετία του 60, δηλαδή από το 1960. Σε λίγε δεκαετίες, θα αποτελεί αίτημα ενός αιώνα. Κανείς από τους αρχικούς οραματιστές του ή από όσους ασχολήθηκαν, δεν θα βρίσκεται στην ζωή. Όλο όμως θα βρίσκεται κάποιος πολιτικός για να ανακοινώσει τη νέα επικαιροποίηση της μελέτης. Στα σοβαρά τώρα, υπάρχει περίπτωση να δοθούν 200-300 εκατομμύρια για την κατασκευή του; Δίνονται όμως για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς αυτή είναι η προτεραιότητα. Και φυσικά, καταλήγουν στις χώρες παραγωγής. Δεν θα ζήσουν και αυτές;

Ξεχασιάρα η νέα Σκοπιανή πρόεδρος

Μην περιμένετε σχολιασμούς για τις επισκέψεις, τοπικά, πολιτικών αρχηγών με αφορμή την 14η Μαΐου, η στήλη γράφεται, συνήθως, Δευτέρα και την διαβάζετε στην Θρακική Αγορά από Πέμπτη. Μόνο την ορκωμοσία της νέας προέδρου των Σκοπίων πρόλαβε. Θα μάθατε ότι κατά παράβαση της συνθήκης και μάλιστα διεθνούς, από την σύνθετη ονομασία του κρατιδίου, …ξέχασε να πει το «Νέα». Λοιπόν, οι όποιος συνθήκες, διεθνείς ή και διμερείς, τηρούνται πολιτικά, δηλαδή για να μην λέμε αστεία, με την δύναμη της οικονομίας και τον όπλων. Αλλιώς, δεν θα γινόταν πόλεμοι οικονομικοί ή και με τα όπλα. Το να σκούζουμε εμείς ότι οι Σκοπιανοί δεν τηρούν μια συνθήκη, δεν ενδιαφέρει τα άλλα κράτη, εκτός αν τους κάνουμε να ενδιαφερθούν. Επίσης, μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε τους Σκοπιανούς να τηρήσουν την συνθήκη, ανεξάρτητα τι θα πουν άλλα κράτη, αν βέβαια έχουμε τα κότσια.

Ο εχθρός της ανθρωπότητας

Αυτός στην φωτογραφία, είναι ένας Χούθι. Δεν έχει σημασία που κατοικεί, τι ζητάει, πως ζει, ένα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, είναι ο εχθρός του ανθρώπινου γένους. Αυτός φταίει που πληρώνουμε ακριβά τα καύσιμα, φταίει που δεν φτάνουν τα λεφτά για τον λογαριασμό ρεύματος, ευθύνεται που αύριο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε με έστω και χάρτινο κύπελο καφέ, καθότι η τιμή του (του καφέ όχι του κύπελου) θα εκτοξευτεί στα ουράνια. Αυτός θα φταίει και αν κάποια στιγμή ξεμείνουμε από ιντερνέτ, καθώς μπορεί να κόψει τα υποθαλάσσια καλώδια. Αυτός ούρησε στις φυτείες κακάου και ακρίβυνε η σοκολάτα. Ευτυχώς πάντως, όλος ο πολιτισμένος κόσμος πολεμάει τον Χούθι, ελπίζοντας πως θα σωθεί η ανθρωπότητα. Σκληρό καρύδι ο Χούθι…

Πάμε για ορθοπεταλιές

Είδε και αποείδε ο Ποπολάρος ότι με το αυτοκίνητο δύσκολα να κυκλοφορείς πλέον στην Κομοτηνή και αγόρασε ποδήλατο. Εσείς να πηγαίνετε με αυτοκίνητο, να μην βρίσκετε να παρκάρετε, να σας γράφει η τροχαία, να γανιάζετε με τους άλλους οδηγούς, να σας ανεβαίνει η πίεση. Ενώ με το ποδήλατο, πας όπου θες, άνετα και γρήγορα. Και βέβαια, για τους προσεκτικούς αναγνώστες, ηλεκτρικό είναι το ποδήλατο, είναι σύγχρονος ο Ποπολάρος. Προς το παρόν βέβαια, περισσότερο στην πλάτη το κουβαλάει, αλλά που θα πάει, θα τελειώσουν τα έργα στην πόλη και τότε, θα ξεκινήσουν οι ανέμελες ορθοπεταλιές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό