50 χρόνια ΔΠΘ, 40 χρόνια ΤΕΦΑΑ, 32 χρόνια Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (φωτος)

50 χρόνια ΔΠΘ, 40 χρόνια ΤΕΦΑΑ, 32 χρόνια Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (φωτος)

ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ
-Ξεχωριστή στιγμή η απονομή του «Βραβείου Νίκος Σαμαράς» στον χρυσό Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Δημοσθένη Ταμπάκο, ένας εξαίρετος αθλητής και άνθρωπος

50 χρόνια ΔΠΘ, 40 χρόνια ΤΕΦΑΑ, 32 χρόνια διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Τρία χρονικά ορόσημα που αναδείχθηκαν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Συνεδρίου, με την οργανωτική επιτροπή να επισημαίνει τη μακροβιότητα του θεσμού. Το 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής &  Αθλητισμού άνοιξε επίσημα τις πύλες του το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου, καλωσορίζοντας φοιτητές, καθηγητές, προπονητές, επιστήμονες αλλά και κορυφαίους αθλητές.
Η τελετή ξεκίνησε με τον μουσικό Βαγγέλη Τσικόπουλο να υποδέχεται τους συνέδρους με παραδοσιακή θρακιώτικη γκάιντα και με χορογραφία από παιδιά του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, τα οποία πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σύγχρονου και παραδοσιακού χορού, ενώ χρησιμοποιώντας συλλογικά τα χέρια τους επί σκηνής σχημάτισαν τις φράσεις «50 έτη ΔΠΘ», «40 χρόνια ΤΕΦΑΑ», «Όχι βία», «No Bullying», τα σήματα της αγάπης και της ειρήνης, όπως και τα μηνύματα «Κίνηση=Ζωή» και «Άσκηση=Υγεία».


Φέτος το Συνέδριο συμπίπτει με τα 40 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που έχει να επιδείξει ένα πλούσιο επιστημονικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, το οποίο συνδέθηκε και με την τοπική κοινωνία. Το συνέδριο εκτός από μία κορυφαία επιστημονική εκδήλωση, είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στη συνείδηση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ φιλοξενούνται αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής για τις προπονήσεις τους, όπως και επιστημονικές, αθλητικές και
καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς της περιοχής μας, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο του Τμήματος στη Ροδόπη και ευρύτερα στη Θράκη.


Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κίμων Λεχούδης, ο πρύτανης Φώτης Μάρης, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και του Πρυτανικού Συμβουλίου ΔΠΘ, καθώς και καθηγητές και καθηγήτριες από ΤΕΦΑΑ άλλων πόλεων αλλά και του εξωτερικού.
Στη διάρκεια του συνεδρίου στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας μοιράστηκαν οι παριστάμενοι με τη βράβευση της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης στο πρόσωπο του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) Κυριάκου Γιαννόπουλου. Την βράβευση των δυο Ομοσπονδιακών προπονητών των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών κ.κ. Θεόδωρου Βλάχου και Αλεξίας- Άννας Καμμένου, διακεκριμένων αθλητριών και εμβληματικών αθλητών, όπως είναι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κος Γεώργιος Μαυρωτάς. Ο κος
Μαυρωτάς συμμετείχε σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 5 Παγκόσμια Κύπελλα ενώ από το 1995 ως το 2000 ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Υδατοσφαίρισης.


Ξεχωριστή ήταν η στιγμή απονομής του «Βραβείου Νίκος Σαμαράς» στον χρυσό Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Δημοσθένη Ταμπάκο, ένας εξαίρετος αθλητής και άνθρωπος, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα λαμπρότερα ονόματα στην ενόργανη, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.
Η εντυπωσιακή του πορεία περιλαμβάνει την κατάκτηση χρυσού και αργυρού μεταλλίου ως Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων σε Αθήνα (2004) και Σίδνεϋ (2000) αντίστοιχα, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας και όχι μόνο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό