3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021 – 2027

3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021 – 2027

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Καβάλα η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021 – 2027 υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.
“Πρόκειται για μία κρίσιμη συνεδρίαση καθώς είναι η πρώτη μετά τη λήξη της επιλεξιμότητας, της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (2014-2020, η οποία ήταν στις 31-12-2023.
Η σημερινή Συνεδρίαση σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 που αν και τυπικά έχει ξεκινήσει από το 2022, μέχρι και στο τέλος του 2023 οι κύριες προσπάθειες όλων επικεντρώνονταν στο ασφαλές κλείσιμο της περιόδου 2014-2020.
Είναι επίσης κρίσιμη, γιατί γίνεται υπό την προεδρία μας ως νέα Διοίκηση της Περιφέρειας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.
Καλούμαστε λοιπόν, πλέον και στην πράξη, να διαχειριστούμε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, προσβλέποντας φυσικά και στην δική σας βοήθεια, στήριξη και υποστήριξη.
Ο βασικός μας στόχος είναι όλο αυτό το έργο να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη στήριξη των κατοίκων της Περιφέρειά μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021-2027» αποτελεί βασική μας επιδίωξη και η επιλογή να συνεδριάσουμε σήμερα εδώ στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης αποτυπώνει και χαρακτηρίζει πλήρως τη βούλησή μας και τη στόχευση της Διοίκησής μας «χρήσιμα έργα και δράσεις προς όφελος της κοινωνίας». Το κτίριο της Μεγάλης Λέσχης, είναι ιστορικής σημασίας και αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία μετά από ανακαίνιση με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021-2027 αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειά μας και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι διαχρονικά ισχυρή και συνεπής και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό», με αυτά τα λόγια άνοιξε τις εργασίες της Συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ο σχεδιασμός νέων προσκλήσεων, η πρόοδος έγκρισης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για οριζόντια θέματα από την Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό