Χρυσός ξανά με απίθανο διπλό ατομικό ρεκόρ ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

Χρυσός ξανά με απίθανο διπλό ατομικό ρεκόρ ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

O Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να κάνει ξανά τους Έλληνες να χαμογελούν μετά από έναν πολύ ωραίο και άκρως ανταγωνιστικό τελικό.

Ο Τεντόγλου με το «καλησπέρα» έκανε άλμα στα 8,42, που ήταν η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ένα άκυρο άλμα, όμως μέχρι εκείνη την ώρα κρατούσε την πρωτιά. Βασικός αντίπαλος του Έλληνα αθλητή ήταν ο Ιταλός Φουρλάνι, που στη πρώτη προσπάθεια έκανε άλμα στα 8,38 μ, επίδοση που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ νέων.

Ακόμα πιο μακριά «πέταξε» στο τρίτο άλμα ο Τεντόγλου φτάνοντας στα 8,49 μ. και σημειώνοντας νέα παγκόσμια καλύτερη επίδοση για φέτος και δείχνοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα. Ο Τεντόγλου συνέχισε στην οκτάδα με τους Φουρλάνι, Εχάμερ, Ντιουκς, Καμπάνιε, Μέιντλσμπιντ, Χέρντεν και Σαραμπούκοφ.

Στην τέταρτη προσπάθεια παρέμεινε πάνω από το 8, 40 μ., αφού πήδηξε στα 8,45 μ., πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα. Για να ακολουθήσουν στην πέμπτη και την έκτη προσπάθεια δύο αλλεπάλληλα 8,65μ, επιδόσεις που πανηγυρίστηκαν δεόντως από τον ίδιο, τους Έλληνες στο Ολύμπικο, τους Έλληνες απανταχού της γης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό