Γενική Συνέλευση ΕΠΣ Θράκης : Χωρίς αντεγκλήσεις εγκρίθηκαν οι απολογισμοί

Γενική Συνέλευση ΕΠΣ Θράκης : Χωρίς αντεγκλήσεις εγκρίθηκαν οι απολογισμοί

Γενική Συνέλευση ΕΠΣ Θράκης : Χωρίς αντεγκλήσεις εγκρίθηκαν οι απολογισμοί

Το νέο πρωτάθλημα της Α1 ξεκινά 21 Σεπτεμβρίου με προπονητές ΟΥΕΦΑ Β’

Χωρίς τις μικρό παρεξηγήσεις παλαιότερων γενικών συνελεύσεων πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια καλοκαιρινή συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης στο Ενωσιακό γήπεδο. Παρόντα αρκετά σωματεία από τα σχεδόν 23 που έχουν μείνει στο δυναμικό της Ένωσης…

Έτσι αφού υπήρξε παρουσία μελών ξεκίνησε η ΓΣ με τον πρόεδρο να παρουσιάζει τους απολογισμούς (διοικητικό και οικονομικό) αλλά και τον προϋπολογισμό για τη νέα περίοδο, που εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Από τις αποφάσεις ξεχώρισαν οι διαγραφές μετά από αρκετά χρόνια ανενεργής παρουσίας πέντε ομάδων της Ροδόπης αλλά και η εγγραφή 2 νεότερων συλλόγων (Ακρίτες και Ηρακλής Καλλίστης).

Επίσης αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος της Α ΕΠΣ Θράκης για τις 21 Σεπτεμβρίου αν και έπεσαν προς ψηφοφορία οι ημερομηνίες 14 Οκτωβρίου και 28 Σεπτεμβρίου… Παράλληλα λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος να διεξαχθεί και το Σούπερ ΚΑΠ «Νίκος Ντοσίδης» στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Λόγος όμως έγινε και για τον ιατρό κάλυψης των αγώνων αν θα είναι κανονικός ιατρός ή νοσηλευτής ή ακόμη και διασώστης, με τον πρόεδρο να το αφήνει για νεότερα στην κλήρωση των πρωταθλημάτων.

Επίσης σημαντικό είναι ότι οι προπονητές δηλωμένοι στις ομάδες θα είναι κάτοχοι πτυχίου ΟΥΕΦΑ Β’ που σημαίνει 250 ευρώ + ένσημα ΕΦΚΑ (περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο).

Ακόμη αποφασίστηκε σύμφωνα με την ένα προκήρυξη η επαναφορά της διαδικασίας των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των πλέι άουτ για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας, οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν ακόμη 10 αγώνες (σύνολο 32) για να βγει ο πρωταθλητής, ενώ από τον 7ο. έως τον 12ο θα αγωνιστούν σε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα για την σωτηρία.

Η πρωτοτυπία που ίσχυε και παλιά και αλλοιώνει εν τέλει όλα όσα συμβαίνουν στην κανονική διάρκεια των 22 αγωνιστικών είναι ότι οι ομάδες στα πλέι οφ και πλέι άουτ θα ξεκινούν όχι μεταφέροντας τους βαθμούς που κέρδισαν στην κανονική διάρκεια, αλλά αυτούς τους βαθμούς διαιρεμένους με το τρία.

Άρα αν μια ομάδα πχ τερματίσει με δέκα βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη, στα πλέι οφ θα έχουν διαφορά μόλις τριών πόντων, δηλαδή με μια νίκη θα μπορεί να την φτάσει η δεύτερη. Αυτό μπορεί να κάνει πιο ενδιαφέροντα τα πλέι οφ, αλλά σχεδόν ακυρώνει όλα τα υπόλοιπα ματς. Άλλωστε και στην SL οι ομάδες μεταφέρουν κανονικά όλους τους βαθμούς όχι πηλίκα…!

Μετά το τέλος της ΓΣ μοιράστηκαν στα σωματεία μέλη από 3 μπάλες και ευχές για καλό καλοκαίρι !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό