Δήμαρχος Κομοτηνής: “Άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα  που αφορά στην ανέγερση κτιρίων σχολικών μονάδων, δρομολογείται προς επίλυση”

Δήμαρχος Κομοτηνής: “Άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στην ανέγερση κτιρίων σχολικών μονάδων, δρομολογείται προς επίλυση”

Με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης ενημερώνει για την δρομολόγηση της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος στην πόλη, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη οικοπέδων για την ανέγερση σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό αναφέρει:

“Άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου μας δρομολογείται προς επίλυση με τις συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής αρχής.

Η έλλειψη οικοπέδων κατάλληλων για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία κατασκευής καινούριων διδακτηρίων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τα τελευταία χρόνια σοβαρά ζητήματα στη λειτουργία των σχολείων μας, καθώς ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται και τα υπάρχοντα κτήρια δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες.

Μετά από πολλές προσπάθειες αναζήτησης διαφόρων οικοπέδων, τελικά επήλθε θετικό αποτέλεσμα. Κατόπιν συζητήσεων και συννενοήσεων με τις πρυτανικές αρχές το Συμβούλιο Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε την παραχώρηση κατά χρήση στον Δήμο Κομοτηνής για 30 χρόνια οικοπεδικής έκτασης του Δ.Π.Θ. που βρίσκεται στην περιοχή πίσω από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στην έκταση αυτή ο Δήμος Κομοτηνής τα επόμενα χρόνια θα αναγείρει σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως Δημοτική αρχή θέλουμε να απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας και ιδιαίτερα στον Πρύτανη, τον κ. Φώτιο Μάρη, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων μας και ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό