Το κοινό αγκάλιασε την συναυλία του Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη στην παραλία Ιμέρου (φωτος)

Το κοινό αγκάλιασε την συναυλία του Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη στην παραλία Ιμέρου (φωτος)

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
-O καλλιτέχνης ερμήνευσε μοναδικά αγαπημένα τραγούδια, πλαισιωμένος από το μουσικό σχήμα «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» και την Μαίρη Δούτση

Θερμή ανταπόκριση έτυχε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, με την υποστήριξη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Στην παραλία Ιμέρου φιλοξενήθηκε η συναυλία «Τραγούδια με DNA» με τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη επί σκηνής να ερμηνεύει μοναδικά αγαπημένα τραγούδια, πλαισιωμένος από το μουσικό σχήμα «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» και την Μαίρη Δούτση.
Ο τουρισμός και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου στη Ροδόπη είναι προτεραιότητα για τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, γι’ αυτό φέτος η ΠΕ Ροδόπης και ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ταπατζάς ενέταξε το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στο πρόγραμμα δράσης με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, τον αρχαιολογικό πλούτο, τον πολιτισμό, την παράδοση και το φυσικό περιβάλλον, όπως δήλωσε ο ίδιος πριν την έναρξη της συναυλίας. Την μέριμνα της Περιφέρειας για περιοχές που δεν είναι ανεπτυγμένες τουριστικά, ανέδειξε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής που ήταν παρών στην εκδήλωση. Την προσπάθεια του Δήμου για να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί η παραλία Ιμέρου, ανέδειξε ο δήμαρχος Απόστολος Ιωάννου. Την συναυλία παρακολούθησαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο αν. περιφερειάρχη Νίκος Ευκαρπίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν, οι διοικητές 21 ης και 29 ης Ταξιαρχίας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Μαρωνείας – Σαπών και Κομοτηνής και
πλήθος κόσμου.


Όλες οι εκδηλώσεις της ΠΕ Ροδόπης έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό και αναπτύσσονται σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, στην παραλία Ιμέρου, στην παραλία Κρυονερίου σε σημεία που ποτέ στο παρελθόν δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, αλλά και σε σημεία διαχρονικά συνυφασμένα με τον πολιτισμό, το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας και τον οικισμό της Μαρώνειας.

Η αρχή έγινε από την παραλία Ιμέρου χθες Παρασκευή 5 Ιουλίου όπου ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ανατρεπτικός και απρόσμενος, πρόβαλε ένα υπερθέαμα 10 μπουζουκιών με  18 μουσικούς συνολικά επί σκηνής, υπογράφοντας μια μοναδική ροή ρεπερτορίου που συγκίνησε και έκανε το κοινό να τραγουδήσει αλλά και να χορέψει, ενώ δεν χάλασε χατίρι να ερμηνεύσει και ποντιακά τραγούδια. Φυσικά δεν έλειψαν και τα παράπονα από το κοινό για την απόσταση που έπρεπε να διανύσουν από τον χώρο στάθμευσης μέχρι τον χώρο της συναυλία και μάλιστα χωρίς καθόλου φωτισμό στο σημείο. Επίσης διατυπώθηκαν παράπονα για την έλλειψη χώρων υγιεινής, που όπως ενημερωθήκαμε υπήρχαν και χημική τουαλέτα και τουαλέτες πάνω στην παραλία, όμως δεν ήταν ορατές καθώς δεν υπήρξε φωτισμός και επαρκή σηματοδότηση. Να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την συναυλία δεν υπήρξε πρόβλεψη για καθήμενους, οπότε οι θεατές είχαν φροντίσει να φέρουν μαζί τους καρεκλάκια.


Ακολουθούν το επόμενο χρονικό διάστημα συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο στην παραλία Κρυονερίου στις 9 Αυγούστου, παραδοσιακές εκδηλώσεις στη Μαρώνεια στις 10 Αυγούστου και μουσικοχορευτική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας την 1η Σεπτεμβρίου, όλες με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό