Εγραψε ιστορία ο Αλεξανδρουπολίτης Βαγγέλης Ντούμας! Πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων αν και μόλις 16 ετών στα 100 μέτρα πρόσθιο!!!

Εγραψε ιστορία ο Αλεξανδρουπολίτης Βαγγέλης Ντούμας! Πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων αν και μόλις 16 ετών στα 100 μέτρα πρόσθιο!!!

Με μια απίστευτη κουρσα ιδιαιτερα στο δευτερο μισό της, ο Βαγγέλης Ντουμας στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Εφηβων στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό, στην τελευταια ημέρα του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος που διεξάγεται στο Βιλνιους της Λιθουανίας, τερματιζοντας στον τελικο σε χρονο 1.00.80.

Ο Ντουμας κατακτά αυτο το χρυσο ενω ειναι μολις 16 ετων ενω οι αντιπαλοι του ειναι 2 και 3 χρονια μεγαλυτεροι. Ασημενιος αναδειχθηκε ο Ισπανος Νιλ Καντεβαλ Μικολαου και το χακινο κατελτησε Βουλγαρος Μαξιμ Μανολοφ.’

Ο Εβριτης γύρισε 3ος στα 50μ αλλά στη συνέχεια…έγινε αέρας. Προσπερασε τους αντιπαλους του και έωτασε πρωτος στον τερματισμο, πλησιάζοντας το διό του διπλό πανελλήνιο ρεκόρ παίδων και εφήβων, που είναι 1:00.66.

Χαρη σε αυτήν την επιδοση, η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της-και μάλιστα χρυσό- μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση της Λιθουανίας, που είναι το  61ο στην ιστορία της και το 15ο  χρυσό (13 ασημένια, 33 χάλκινα).

Υπενθυμιζεται οτι ο αθλητής του Ολυμπιακου και πρωην του ΟΦΘΑ θα είναι το μικροτερο σε ηλικία μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακης Ομάδας στους Ολυμπιακους Αγωνες του Παρισιου.

Παρακάτω το ιστορικό αποτέλεσμα του τελικου στα 100 μετρα πρόσθιο του Ευρωπαϊκού Κολύμβησης Εφήβων Νεανίδων:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό