Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης στο ΧΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ “Vlaska 2024” στη Σερβία (φωτος)

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης στο ΧΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ “Vlaska 2024” στη Σερβία (φωτος)

Στο Μλαντένοβατς, έξω από το Βελιγράδι της Σερβίας βρέθηκε από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 30 μελής χορευτική ομάδα του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης συμμετέχοντας στο ΧΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Φολκορικών χορών Vlaska 2024, εκπροσωπώντας την Ελλάδα δίπλα σε χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, και φυσικά η διοργανώτρια Σερβία. Από το Σύλλογο Εβριτών παρουσιάστηκαν χοροί της Θράκης με την ουσιαστική επισήμανση ότι προερχόμαστε από την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή.


Η συμμετοχή σε τέτοια διεθνή φεστιβάλ αναδεικνύει όχι μόνο την διαφορετικότητα στην κουλτούρα ανάμεσα στους συμμετέχοντες αλλά και τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία, ιδίως ανάμεσα σε χώρες γειτονικές.
Η αποστολή είχε την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσει την δική μας ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά αλλά και να την μοιραστεί με τους εκατοντάδες θεατές του φεστιβάλ και τις συμμετέχουσες αντιπροσωπίες των άλλων χωρών.

Ταυτόχρονα δε να γνωρίσει από κοντά την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, τα αξιοθέατά του και τους κατοίκους του, αλλά και το Νίς, την αρχαία Νίγδη, την γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και το φρούριό της.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό