Παρουσιάστηκε από την ΕΠΟ ο νέος προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Παρουσιάστηκε από την ΕΠΟ ο νέος προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Για «μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη ευθύνη» έκανε λόγο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά την παρουσίαση του από τη διοίκηση της ΕΠΟ ως νέου προπονητή της Εθνικής.

«Είναι σίγουρα διότι παίζει σπουδαίο ρόλο η αποδοχή. Είναι μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι ό,τι χρειάζεται να έχει ένας προπονητής, τα ιδανικά κίνητρα για να πετύχει κάτι που του τελευταίο διάστημα δεν έχουμε πετύχει» είπε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε και στον Κώστα Φορτούνη.

«Ξέρω για την απόφαση του Φορτούνη, δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά θα ήθελα να το κάνω. Είναι ένας παίκτης με ταλέντο, εμπειρία, τα πάντα για να βοηθήσει την εθνική ομάδα. Θα μιλήσω μαζί του, θα ήταν χαρά μου αν αλλάξει την απόφασή του και θα συμμετάσχει στην προσπάθεια που θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έθεσε ως στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

«Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και επιλογές για να πετύχουμε τον βασικό στόχο που είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Μας λείπουν οι επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας», σημείωσε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε για την παρουσία των Τοροσίδη, Σαλπιγγίδη, Δημήτρη Παπαδόπουλου: «Σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία τους, έχουν εμπειρία που μπορούν να μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Είναι ικανά παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν σε όλες τις φάσεις της εργασίας μας. Και με την παρουσία τους στα αποδυτήρια, με τις συμβουλές τους. Σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέσα στο ποδόσφαιρο.

Ίσως πιο σημαντική παρουσία διότι συνδέει γενιές ποδοσφαιριστών. Ακόμα όλοι μιλούν για τη δική τους γενιά. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Υπήρχαν δύο προσπάθειες στα πλέι οφ που δεν καρποφόρησαν. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι σε πιο υψηλό επίπεδο, είναι σημαντικές οι επιτυχίες των συλλόγων. Τα δέκα χρόνια είναι αρκετά. Γι’ αυτό τόνισα ότι πρέπει να κάνουμε ξανά τους Έλληνες περήφανους. Η παρουσία των παλιών παικτών θα είναι πάρα πολύ σημαντική».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό