Άνθρωποι και…σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης

Άνθρωποι και…σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ

Ο Δήμος Κομοτηνής, όσες υποχρεώσεις και αν έχει απέναντι στους δημότες του, δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από τον καθένα που δεν σέβεται τον δημόσιο χώρο

Σε μόνιμο τόπο συγκέντρωσης θαμώνων της…νύχτας έχει μετατραπεί ο ισόγειος χώρος του κτιρίου της πρώην νομαρχίας Ροδόπης στην Κομοτηνή. Και αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού ο δημόσιος χώρος είναι για όλους, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν υπήρχαν τα απορρίμματα που αφήνουν πίσω τους οι ασυνείδητοι. Γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά, χάρτινες συσκευασίες καφέ και σακούλες με υπολείμματα φαγητών, συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζουν σχεδόν καθημερινά σε σκάλες, παρτέρια και άλλα σημεία γύρω από το κτίριο κάθε πρωί εργαζόμενοι και πολίτες που προσέρχονται στην πρώην νομαρχίας- για να εργαστούν ή να εξυπηρετηθούν.

Οι νυχτερινοί επισκέπτες αδιαφορούν για το αν ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι καθαρή, ή για το αν ο κάδος απορριμμάτων βρίσκεται εκεί για κάποιο λόγο. Με περισσή ευκολία αφήνουν όπου βρουν τα σκουπίδια τους. Ο Δήμος Κομοτηνής, όσες υποχρεώσεις και αν έχει απέναντι στους δημότες του, δεν μπορεί να τριγυρίζει πίσω από τον καθένα που πετάει τα σκουπίδια του και δεν σέβεται τον δημόσιο χώρο. Ας φροντίσουμε όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό