Προσκύνημα στην Παναγία Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος (φωτος)

Προσκύνημα στην Παναγία Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος (φωτος)

Πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, συγκεντρώνει από χθες το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας στο μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

Καθημερινά αυτές τις ημέρες γινόταν παράκληση προς την Παναγία μετά τον εσπερινό, ενώ παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έγινε αγρυπνία και σήμερα το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία. Το εκκλησάκι της Παναγίας κατακλύζεται από πλήθος πιστών, που καταφθάνουν με ΙΧ και λεωφορεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ανάμεσα τους και πολλοί επισκέπτες από τα Βαλκάνια που κάνουν τις διακοπές τους στις γύρω περιοχές και με αφορμή τη σημερινή γιορτή επισκέπτονται το εκκλησάκι. Ηλικιωμένοι πιστοί υποβασταζομενοι, άτομα με αναπηρία και ασθενείς προσκυνούν την χάρη της Παναγίας.

Μια νεαρή ρομά γυναίκα γονατιστή πηγαίνει στην Παναγία μαζί με το μωράκι της και τον άνδρα της. Οι πιστοί φιλούν την εικόνα της Παναγίας και κάποιοι αφήνουν ένα τάμα στην χάρη της.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 19.30 το απόγευμα ο γέροντας Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου με αφορμή την παρουσία του στο μετόχι του Πόρτο Λάγους για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιήσει σύναξη όπου θα μιλήσει για πνευματικά ζητήματα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό