Καίγεται για 4η μέρα το Παγγαίο- Επιχειρούν 8 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και πάνω από 200 πυροσβέστες και εθελοντές!

Καίγεται για 4η μέρα το Παγγαίο- Επιχειρούν 8 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και πάνω από 200 πυροσβέστες και εθελοντές!

Η αγωνία συνεχίζεται  για το Παγγαίο όρος, που καίγεται για ακόμη μια μέρα, καθώς οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, μετατοπίζοντας το πύρινο μέτωπο προς τα δυτικά.

Για την ώρα δεν απειλούνται χωριά, ωστόσο πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται  σε επιφυλακή, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων η κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο..

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες, οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα πραγματοποιούν υδροληψίες από το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Παγγαίου, αλλά και από την Καβάλα, μπροστά από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και από την παραλία του Περιγιαλίου.

(φωτος: kavalapost.gr)

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγό του Παγγαίου σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΤΕΣΟΠ του Δήμου Παγγαίου υπό την προεδρία του Δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη,  παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Ευαγγέλου Φαλάρα με θέμα τις εξελίξεις της πυρκαγιάς στο Όρος Παγγαίο. Στη συνεδρίαση έγινε αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και ο σχεδιασμός των επομένων ενεργειών για την άμεση αντιμετώπισή της.

(φωτο από δορυφόρο όπου φαίνεται ο καπνός της φωτιάς στο Παγγαίο) 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό