«Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο ανοιχτό θέατρο Αλτιναλμάζη  στην Αλεξανδρούπολη

«Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο ανοιχτό θέατρο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη

Η κωμική διασκευή της Δήμητρας Παπαδοπούλου από «Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 21:00 στο ανοιχτό θέατρο Αλτιναλμάζη.
Την σκηνοθεσία και μουσική υπογράφει ο Κώστας Γάκης και την ερμηνεία ο ταλαντούχος ηθοποιός από την Αλεξανδρούπολη Παύλος Λουτσίδης.

Μέσα από την γεμάτη χιούμορ και αληθινή συγκίνηση γραφή της Δήμητρας Παπαδοπούλου, τη γεμάτη εναλλαγές και τρυφερότητα σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, τις ανθρώπινες και μαγικές σκηνοθετικές και φωτιστικές πινελιές της Νατάσας Φαίης Κοσμίδου και φυσικά την θεοπάλαβη και συγκινητική ερμηνεία του Παύλου Λουτσίδη, το σπουδαίο έργο του Ντοστογιέφσκι «Το Όνειρο ενός Γελοίου» έρχεται στο σήμερα και ζωντανεύει με έναν εντελώς απροσδόκητο και φρέσκο τρόπο στη σκηνή του θεάτρου.

Ήρωας της παράστασης είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Η καλοπληρωμένη δουλειά του, το καλό σπίτι και το ακριβό αυτοκίνητο είναι οι προϋποθέσεις της αναγνώρισης του ως «επιτυχημένου» μέλους της κοινωνίας. Οι μετανάστες και οι κακόφημες γειτονιές πλήττουν την αισθητική του. Όλα αυτά, όμως, προ κρίσης. Γιατί πλέον, εξαιτίας της, ζει τον χειρότερο εφιάλτη του μένοντας σε ένα υπόγειο στον Άγιο Παντελεήμονα χωρίς δουλειά και χωρίς τη συνοδεία του μέχρι πρότινος status του. Μοναδική του συντροφιά, τα τεράστια χρέη του και ένα βιβλίο που θα τον επηρεάσει καθοριστικά, όσο βασανίζεται από υπαρξιακά ερωτήματα: «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Συντελεστές

Κείμενο: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Ερμηνεία: Παύλος Λουτσίδης
Συνεργασία στην Σκηνοθεσία: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Σκηνικά – κοστούμια: Εμμανουέλα Αλφιέρη
Σκηνικές κατασκευές/επισκευές: Στέφανος Λώλος
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Γάκης
Φωτισμοί: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Γραφιστικά: Αριστέα Γεωργιοπούλου

Γενική είσοδος 10 €

Προπώληση: www.ticketservices.gr , Βιβλιοπωλείο Βαταμιδης, Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό