Δυσαρέσκεια και ..παραλήρημα Τατάρ στα Κατεχόμενα για τη μετάδοση της ελληνοκυπριακής σειράς “Famagusta” από το Netflix

Δυσαρέσκεια και ..παραλήρημα Τατάρ στα Κατεχόμενα για τη μετάδοση της ελληνοκυπριακής σειράς “Famagusta” από το Netflix

Στην πλατφόρμα του Netflix ανήκει πλέον η επιτυχημένη ιστορική σειρά του Ανδρέα Γεωργίου Famagusta που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία  από το Mega.

H σειρά βασίζεται στα γεγονότα που συντάραξαν Κύπρο και Ελλάδα το 1974 με την τότε εισβολή της Τουρκίας και τη διχοτόμηση του νησιού, με εχθροπραξίες από την πλευρά της Τουρκίας, δολοφονίες, βιασμούς, αγνοούμενους και Ελληνοκύπριους που ξεσπιτώθηκαν και έχασαν σε μια μέρα πατρογονικά εδάφη,  περιουσίες και τους ανθρώπους τους!

Είναι η πρώτη φορά που μία τηλεοπτική σειρά  ασχολείται διεξωδικά μ’ αυτό το θέμα, δείχνοντας τι συνέβη στην πραγματικότητα και μάλιστα περιλαμβάνει μαρτυρίες Ελληνοκυπρίων που έζησαν την φρίκη του πολέμου εκείνο το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974!

H απόφαση όμως του Netflix να εντάξει στο πρόγραμμά του τη σειρά Famagusta έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Κατεχόμενα της Κύπρου, με τον πρόεδρο Ερσίν Τατάρ να κάνει λόγο για …διαστρέβλωση (!!!)  της ιστορίας και να επιμένει στο τουρκικό αφήγημα της ειρηνευτικής επιχείρησης.

«Το κυπριακό ζήτημα δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο το 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετσεβίτ, φέρνουμε την ειρήνη στην Κύπρο με την επέμβασή μας», σημείωσε ο τουρκοκύπριος πρόεδρος και συνέχισε το …παραλήρημά του λέγοντας: «αυτή η ειρήνη είναι γνωστή σε Τούρκους και Έλληνες σε όλο τον κόσμο ότι η αιματοχυσία στην Κύπρο σταμάτησε με την Ειρηνευτική (!!!) Επιχείρηση του 1974. Μετά από 50 χρόνια, η ειρήνη συνεχίζεται σε αυτή τη δύσκολη περιοχή», πρόσθεσε.

Συνέχισε δε να υποστηρίζει πως πρόκειται για προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων και ο πώς πρέπει οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να κάνουν δικές τους  σειρές για να εξηγήσουν  το δικό τους θέμα!!

“Κάνουν προπαγάνδα σύμφωνα με τον εαυτό τους. Μπορούν να επηρεάσουν ένα μέρος του κοινού. Εμείς πρέπει να δείξουμε την αλήθεια του θέματος με δικές μας σειρές», τόνισε.

Φυσικά δεν παρέλειψε να στρέψει και πυρά κατά της Ελλάδας με αφορμή τη Γάζα: «Το πώς οι Εβραίοι διαδίδουν την προπαγάνδα τους στις εκδηλώσεις της Γάζας, υπάρχει ελληνικός δάκτυλος σε αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες αντιδράσεις» κατέληξε.

Εμείς να  θυμίσουμε  πως στην υπόθεση της αξιόλογης  σειράς, ένα πολύ νεαρό ζευγάρι χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το βρέφος τους. Το μωρό εκείνο επιβίωσε και είναι πλέον ένας 50χρονος άνδρας που ζει στο Λονδίνο, χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta».

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος, επίσης οι Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Άθως Αντωνίου

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό