Ξεκίνησε το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ στο Π.Γ.N. Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ στο Π.Γ.N. Αλεξανδρούπολης

Τέθηκε σε εφαρμογή την Παρασκευή 30 Αυγούστου από το ΠΓΝΑ το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», που αφορά στην κατ’ οίκον νοσηλεία ογκολογικών ασθενών.

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ κ. Ευάγγελος Ρούφος σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά:

“Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για όλους εμάς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ (κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών).

Στόχος όλων μας, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή Παθολογικής Ογκολογίας κλάδου Ιατρών ΕΣΥ κ. Κυριάκο Αμαραντίδη και στην κα Αναστασία Γεωργιάδου, ΠΕ Νοσηλεύτρια που με την προσπάθειά τους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της α’ χορήγησης κατ οίκον θεραπείας σε ασθενή.

Η γεωγραφική αλλά και η θεματική επέκταση του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ αποτελεί τον επόμενο στόχο μας!”

Το «ΟΙΚΟΘΕΝ» είναι ένα πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών και παροχής νοσηλευτικής φροντίδας ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους. Στην πραγματικότητα, ο ασθενής αντί να μεταβεί στο νοσοκομείο για να λάβει την θεραπεία του, τη λαμβάνει από την ομάδα του νοσοκομείου στο σπίτι του, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του προγράμματος.

Στόχος μας ήταν η διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας των ασθενών που ταλαιπωρούνται από μία τέτοια σοβαρή πάθηση χωρίς τις αρνητικές πτυχές που έχει η μετακίνηση προς και από το νοσοκομείο, αλλά και η παραμονή τους σε αυτό.

Η σκέψη για τη δημιουργία του «ΟΙΚΟΘΕΝ» προήλθε από το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», το οποίο υποστήριξε η φαρμακευτική εταιρία Roche Hellas, αναθέτοντας στην ΕΥ Ελλάδος τον πλήρη σχεδιασμό όλου του προγράμματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό