Το όνομα της αδικοχαμένης υποναυάρχου Γλυκερίας Μεμεκίδου θα δοθεί στην ιδιαίτερή της πατρίδα, την Καλλιθέα Ροδόπης

Το όνομα της αδικοχαμένης υποναυάρχου Γλυκερίας Μεμεκίδου θα δοθεί στην ιδιαίτερή της πατρίδα, την Καλλιθέα Ροδόπης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών Ροδόπης

Το όνομα της υποναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Γλυκερίας Μεμεκίδου πέρασε στην αιωνιότητα, για το άδικο της απώλειας εν ώρα καθήκοντος. Στην ιδιαίτερή της πατρίδα, την Καλλιθέα Ροδόπης οι συμπατριώτες της δεν ξέχασαν και αποφάσισαν να τιμήσουν την μνήμη της δίνοντας το όνομά της στην πλατεία του χωριού.
Θυμίζουμε ότι η 46χρονη υποναύαρχος έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη με τους συνολικά πέντε νεκρούς Έλληνες – τρεις στρατιωτικούς και δύο μεταφραστές. Στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στη διάρκεια της αποστολής υγειονομικού προσωπικού και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη που είχε πληγεί από την κακοκαιρία «DANIEL», είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η τότε αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, η επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο
Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Και στους τρεις απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός μετά τον θάνατό τους. Την τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας Καλλιθέας, όπως και θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών Ροδόπης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 08.00 το πρωί με θεία λειτουργία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλιθέας, πανηγυρικός της ημέρας για τα 100 χρόνια της Καλλιθέας από την Τριανταφυλλιά Δαλκυριάδου, στις 11.00 το πρωί κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας και στην συνέχεια ονοματολογία της πλατείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό