Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ροδόπης

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ροδόπης

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ροδόπης

Τα μηνύματα προς τους μαθητές στους επίσημους αγιασμούς στο 9ο δημοτικό σχολείο και το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Με καθυστέρηση μίας ημέρας χτύπησε σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Ροδόπης, καθώς χθες με απόφαση του περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη σε όλη την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη αναβλήθηκαν οι αγιασμοί υπό το φόβο κακοκαιρίας. Οι επίσημες τελετές αγιασμού στη Ροδόπη έγιναν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κομοτηνής, από τον μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα, παρουσία μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Τις ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά απεύθυναν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Μαίρη Κοσμίδου, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Κατερίνα Σαραφίδου. «Να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο», ήταν το  μήνυμα του μητροπολίτη προς μαθητές και δασκάλους. Την ετοιμότητα των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανέδειξε στην ομιλία της η κα Κοσμίδου. Από πλευράς του ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης τόνισε ότι  «ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, η διοίκηση της Περιφέρειας και εγώ προσωπικά θα είμαστε σταθερά στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, συμβάλλοντας από πλευράς μας σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της όπως η μεταφορά μαθητών, αλλά και στην επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν. Με την συνεργασία όλων μας η εκπαίδευση στον τόπο μας θα έχει τη θέση που της αξίζει».

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία σήμερα, οπότε τελέστηκαν οι αγιασμοί, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέλαβαν τα βιβλία τους, ώστε αύριο να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Καλή σχολική χρονιά !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό