Κύπελλο Ελλάδος: Κοίταξε στα μάτια τον Πανιώνιο ο ψυχωμένος Πανθρακικός που σε στιγμή αδράνειας στο 90+3′ έχασε την πρόκριση στο γεμάτο ΔΑΚ

Κύπελλο Ελλάδος: Κοίταξε στα μάτια τον Πανιώνιο ο ψυχωμένος Πανθρακικός που σε στιγμή αδράνειας στο 90+3′ έχασε την πρόκριση στο γεμάτο ΔΑΚ

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Πανιώνιος μία μέρα μετά την συμπλήρωση των 134 χρόνων ιστορίας του συλλόγου, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 στο ΔΑΚ Κομοτηνής του Πανθρακικού με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.

Στα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερο ζήλο, θέλοντας να δείξουν απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο πως μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Η ομάδα της Κομοτηνής στάθηκε επάξια απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και είχε τις στιγμές της να πάρει κεφάλι στο σκορ με τις ευκαιρίες του Καραγιάννη, Ρουμπιέ, Σαραντίδη και Γκουτσίδη, με μαχητικότητα και κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Γιώργου Μαραντά.

Τελικά, ο Πανιώνιος βρήκε τα τέρματα που αναζητούσε, κρίνοντας υπέρ του, την αναμέτρηση.

Στο 90+3′ ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Παϊτέρης απέκρουσε σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά του Κολοβού, ωστόσο ο Πότση πήρε το ριμπάουντ και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Με τους πράσινους να έχουν βγει όλοι μπροστά για το γκολ τις ισοφάρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Πανιώνιος βγήκε στην κόντρα επίθεση, με τον Κολοβό να πασάρει στον Γεμιστό και τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία για το τελικό 0-2.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη αναμένει να μάθει τον αντίπαλό της, στην κλήρωση της Τρίτης 17/9.

Τώρα για την ομάδα της Κομοτηνής η προσοχή όλων στρέφεται στο παιχνίδι της Κυριακής, όπου ο Πανθρακικός υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον κόσμο να πρέπει να στηρίξει την ομάδα της πόλης μας να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Παϊτέρης, Γκανσίερ (68’ Κωσταρέλης), Λαρέα, Νόνης, Γκουτσίδης, Μουμίν (84’ Κωστόπουλος), Ρουμπιές, Πεχλιβανόπουλος, Σαραντίδης, Βάσκος, Καραγιάννης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Πότσι, Χριστόπουλος, Μπούσης, Τσόρνομαζ (87’ Γροντής), Γκίνη (87’ Ενγκουέμ), Κολοβός, Νοικοκυράκης, Βενάρδος, Φελίσιο (72’ Γεμιστός).

Οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη, Νίκου Γιαννακόπουλου, Γιώργου Μαραντά και Γιώργου Γκουτσίδη

ετάΜετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου οι προπονητές του Πανθρακικού και του Πανιωνίου αλλά και δύο ποδοσφαιριστές, που έδωσαν τη δική τους ερμηνεία για την έκβαση του παιχνιδιού.

Αντώνης Νικοπολίδης: «Εξαρχής ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί αντιμετωπίσαμε τον Πανθρακικό, που ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Μας έλειπε μία ενέργεια για να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι νωρίτερα. Έχουμε ικανούς παίχτες για να ξεκλειδώσουν το παιχνίδι και έτσι πήραμε τη νίκη. Στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και προσπαθούμε να κτίσουμε κάτι υγιές για τα επόμενα χρόνια. Ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στη Γ΄ Εθνική, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Παρόλα αυτά η διαφορά ανάμεσα στις 2 κατηγορίες είναι μεγάλη και σίγουρα αν ανεβεί θα χρειαστεί ενίσχυση. Ο κόσμος δημιούργησε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ο Πανθρακικός άφησε το στίγμα του στη Super League και εύχομαι να επιστρέψει εκεί σύντομα».\

Νίκος Γιαννακόπουλος: «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ξέραμε πως ο Πανθρακικός είναι μία ποιοτική ομάδα. Το γήπεδο δεν μας βοήθησε πολύ. Και οι 2 ομάδες είχαν καλές στιγμές ωστόσο εμείς πήραμε την πρόκριση. Ο Πανιώνιος είναι πολύ ιστορική ομάδα και με όποιον παίξει αντίπαλος, πρέπει πάντα να παίζει για τη νίκη».

Γιώργος Μαραντάς: «Το αποτέλεσμα είναι δύσκολο γιατί ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Θα φρεσκάραμε την ομάδα στην παράταση, ωστόσο μία φάση στο τέλος μας πρόδωσε. Ήμασταν αρκετά καλοί μέχρι το 70΄ μετά όμως εμφανίστηκε κόπωση και εκεί ήρθε στο τέλος το γκολ. Ο Πανιώνιος είχε καλύτερο ρυθμό από εμάς και φάνηκε στο τέλος αυτό. Δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες και αν έμπαινε το γκολ το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και μας ενδιαφέρει περισσότερο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που παίζουμε για το πρωτάθλημα. Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας και τον θέλουμε δίπλα μας και την Κυριακή».

Γιώργος Γκουτσίδης: «Είναι ωραίο να παίζεις με ομάδες υψηλότερης κατηγορίας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια ωστόσο έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και από μια στιγμή αδράνειας ήρθε η ήττα. Συγχαρητήρια στους συμπαίχτες μου και περιμένουμε τον κόσμο να βρίσκεται έτσι στο πλευρό μας, γιατί για εμάς είναι πραγματικά μεγάλο κίνητρο να τους βλέπουμε έτσι στην κερκίδα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό