Δράμα: Μουσικές εκδηλώσεις «Οι Γειτονιές Τραγουδούν» -Γέμισε μελωδίες η πλατεία Στενημάχου!

Δράμα: Μουσικές εκδηλώσεις «Οι Γειτονιές Τραγουδούν» -Γέμισε μελωδίες η πλατεία Στενημάχου!

Γέμισε μελωδίες και πλήθος κόσμου η πλατεία Στενημάχου στην εκδήλωση «Οι Γειτονιές Τραγουδούν».
Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση Κυριών και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και εντάσσεται στη δράση υπό τον γενικό τίτλο «Σχέδιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του
πληθυσμού σε θέματα κοινωνικής μέριμνας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό συγκρότημα «Οι τρεις ασματοφύλακες» με αγαπημένα έντεχνα
τραγούδια τα οποία σιγοτραγουδούσαν όλοι. Η εκδήλωση Οι Γειτονιές Τραγουδούν» επιδιώκουν τη συμμετοχικότητας του πληθυσμού σε δράσεις ευαισθητοποίησης και κοινωνικής μέριμνας και τη μείωση του αισθήματος μοναξιάς στην καθημερινή του ζωή.
Ειδικότερα, η μουσική μπορεί να αλλάζει, να διατηρεί, να βελτιώνει τη διάθεση του ανθρώπου, ενώ η ακρόασή της βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης, τη χαλάρωση αλλά και την αυτοδιαχείριση των συναισθημάτων. Επίσης η μουσική βοηθά τους εφήβους να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους, ενώ παράλληλα, αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μειώσουν τη μοναξιά που αισθάνονται.
Στις 2 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Ιουστινιανού, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη κατά σειρά εκδήλωση, ενώ το όλο σχέδιο δράσης θα ολοκληρωθεί στις 9 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ορτακίου. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό