Η θεία από το Νίγηρα

Η θεία από το Νίγηρα

Η θεία από το Νίγηρα

Στην εξαίρετη ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, η θεία από το Σικάγο ήρθε στην Ελλάδα και με την καπατσοσύνη της πάντρεψε τις τρεις κόρες του αδελφού της. Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, η θεία από το Νίγηρα έστελνε εμβάσματα στον ανιψιό της σημιτοπασόκο Παπαντωνίου και έτσι, δια αμφιβολιών, το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Για τις μίζες, η υπόθεση είχε παραγραφεί, καθώς τραβούσε 20 χρόνια. Πριν χρόνια ένας άλλος υπουργός, ο δεξιός Αβραμόπουλος, την σκαπούλαρε γιατί του έβαζε στον λογαριασμό του 500σάρικα ευρώ η πεθερά του. Εμείς, ούτε θεία στο Νίγηρα έχουμε, ούτε τόσο καλή πεθερά, ενώ 1000 ευρώ να χρωστάμε, μπορεί να μας πάρουν και το σπίτι. Έτσι αποτυπώνεται η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία. Με την αντιπολίτευση να κοιτάει το ταβάνι… Στη φωτογραφία η «θεία» του Γιάννου. Ο μικρός στην αγκαλιά της, πιθανόν ξαδελφάκι του…

 

Νέο πρόγραμμα το …περυσινό

Εντωμεταξύ, ξεκίνησε η νέα τηλεοπτική σεζόν στα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, ιδιοκτησίας των κοτζαμπάσηδων. Όλα, διαφήμισαν το πρόγραμμα τους ως νέο, με απίστευτα έως και για τα σκουπίδια βίντεο. Παντού πρεμιέρες, αλλά όλα ήταν τα περυσινά. Τα ίδια πρωινάδικα, με κάποιες αλλαγές στους φανφαρόνους πανελίστες, τα ίδια τηλεπαιχνίδια, τα ίδια ριάλιτι, μέχρι αρκετά από τα σήριαλ, τα ίδια είναι. Το ίδιο φυσικά και το καθημερινό δούλεμα που μας ρίχνουν, ανεβάζοντας στα ουράνια τους πουθενάδες, τους αρσενικούς και θηλυκούς ζιγκολό, προάγοντας παραλογισμό, χαζομάρες και σεξισμό μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Δεν πάει; Αμ, θα πάει… Και βέβαια, στις διαφημίσεις, σταθεροί οι δυο κυριούληδες να ανταγωνίζονται ποιος πουλάει το πιο καθαρό νερό.

Τα αριστερά πραξικοπήματα είναι δημοκρατικά

Εντάξει, αν ειπωθεί η λέξη πραξικόπημα, αναλαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔ) του Σύριζα, ωστόσο αν το κάνεις photoshop, δεν τρέχει κάστανο. Και έπειτα ο Ποπολάρος, τι σχέση έχει με τον Σύριζα…, δημοσιογραφικά τα λέει. Που λέτε, στην ΕΔ ο πρόεδρος Μπενίσης, είχε διοριστεί από τον τότε υπουργό Σπίρτζη, στα νερά της Αθήνας και το μέλος της ΕΔ Στ. Παππάς, μπαμπάς του Νίκου Παππά, είχε και αυτός διοριστεί από τον Σπίρτζη, στα αστικά της Θεσσαλονίκης. Αυτοεξαιρέθηκαν από την υπόθεση Σπίρτζη στην ΕΔ; Εντωμεταξύ, στην ΚΕ που «δίκασε» τον Πρόεδρο Κασσελάκη, 60 μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά, παραβιάζοντας την μυστικότητα της ψήφου, την οποία είχαν ψηφίσει πριν λίγο. Έτσι γίνονται τα καλά πραξικοπήματα. Πριν λίγες μέρες συνεδρίασαν λιγότερα από 200 εκ των 300 μελών της ΚΕ, αλλά δεν ζητήθηκε τηλεφωνική ψηφοφορία. Ζητείται «πόθεν έσχες» υποψήφιων Προέδρων, αλλά οι βουλευτές δεν υπέβαλαν εδώ και τρία χρόνια, καθότι η σχετική σελίδα είναι υπό κατασκευή. Για τον Μητσοτάκη και τα πόθεν έσχες των υπουργών, δεν τους νοιάζει, του Κασσελάκη το πόθεν έσχες θέλουν, όχι για να τον αποτρέψουν από το να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά για να έχουν να λένε. Πολιτικά συριζαικά πτώματα, περιφέρονται καθημερινά στα κανάλια των κοτζαμπάσηδων και ως γνήσιοι απόγονοι του Στάλιν βρίζουν τον Κασσελάκη. Ανοιχτά πλέον μιλούν για σύμπραξη με το Σημιτικό ΠαΣοΚ, το κόμμα που χρωστά μισό σχεδόν δις ευρώ, για να κάνουν την κεντροαριστερά, το νέο δεκανίκι της Δεξιάς και της πλουτοκρατίας. Και λένε, πως θα κάνουν τα πάντα για να μην εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης. Και θα κάνουν τα πάντα, έτσι πράττουν οι πραξικοπηματίες.

Από Σκωτία ούτε σταγόνα μπρεντ, μόνο ουίσκι

Επιμένουν οι δήθεν σχετικοί με τα καύσιμα να αναφέρουν για την Ελλάδα την τιμή του πετρελαίου μπρεντ, αυτό δηλαδή από την βόρεια θάλασσα, από το οποίο στην χώρα μας δεν μπαίνει ούτε ένα λίτρο. Το Μπρεντ έχει πάρει το όνομά του από το όνομα του ομώνυμου κοιτάσματος πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, ανάμεσα στη Σκωτία και την Νορβηγία. Τους συμφέρει όμως, καθότι από το αργό, είναι 4-5 δολάρια παραπάνω το βαρέλι. Η Ελλάδα, πετρέλαιο εισάγει από το Ιράν, ίσως το Ιράκ και φυσικά από την Ρωσία, είναι και το φθηνότερο, με τις γνωστές θαλάσσιες μεταγγίσεις στα ανοιχτά της Καλαμάτας. Και με το φυσικό αέριο, το ρωσικό ρέει παντού, ακόμη και στην Ρεβιθούσα όπου θα ερχόταν το υγροποιημένο. Απλά, το ρωσικό, είναι το ποιο φθηνό και οι κοτζαμπάσηδες εισαγωγείς, έχουν το μεγαλύτερο κέρδος.

Στον 2ο γύρο θα φάνε τον Ανδρουλάκη;

Στις έξι και στις 13 Οκτωβρίου οι εκλογές στο ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ με φαβορί τον Ανδρουλάκη στα μέλη, αλλά και με αουτσάιντερ την Διαμαντοπούλου στους …φίλους. Όσους περισσότερους θα φέρει στην κάλπη, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό της, με τα κανάλια των κοτζαμπάσηδων να φτιάχνουν ήδη κλίμα υπέρ της. Τους σημιτανθρώπους να τους φοβάστε… Αν ο Ανδρουλάκης δεν φτάσει το 35-37% στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο η Αννούλα της πολιτικής βαρυχειμωνιάς, ενδεχομένως να έχει τον πρώτο λόγο, αν είναι δεύτερη. Και το πάρει το κόμμα, θα το κάνει απόκομμα της ΝΔ, με τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην και μελλοντικούς. Θα κάνουν την «κεντροαριστερά», για να κυβερνήσουν με την «κεντροδεξιά» χωρίς τον Μητσοτάκη. Θέλουν βέβαια και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους είναι εμπόδιο ο Κασσελάκης. Αν το ξεπεράσουν, όλοι μαζί, βουρ ξανά στον ταβλά με τα κουλούρια.

Ποπολάρος: Εγώ και αν Είμαι_Εδώ

Φοριέται πολύ τελευταία το Είμαι_Εδώ στην πολιτική και καθείς, βάζει την φωτογραφία του για να επισημάνει την παρουσία του. Στον Σύριζα δε, μόλις έβγαλε την αφίσα του ο Κασσελάκης, άρχισαν και άλλοι να τον ακολουθούν. Αλλά, ότι και να λένε όλοι αυτοί, τι να πει και ο Ποπολάρος… Αυτός και αν ήταν εδώ και μάλιστα διαχρονικά και με διάφορες μορφές και ιδιότητες. Ως δημοσιογράφος, ως αξιωματικός του στρατού στα βουνά της Αλβανίας και στο Ρούπελ, ως κατάσκοπος, ως αξιωματικός του Ναυτικού να οργώνει το Αιγαίου και φυσικά, πάνω από όλα, ως Ποπολάρος, να τα βάζει με την άρχουσα τάξη. Τι να του πουν οι πολιτικοί που απλά είναι εδώ, σε ένα μέρος, ενώ αυτός ήταν παντού!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό