Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δίπλα στην ομάδα του ΔΠΘ στο 3ο AI Formula Student Festival στη Γλυφάδα

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δίπλα στην ομάδα του ΔΠΘ στο 3ο AI Formula Student Festival στη Γλυφάδα

«Διδάσκετε δημιουργία δείχνοντας το δρόμο του μέλλοντος στη γενιά σας…Σας περιμένουμε και στην Κομοτηνή»

Στο 3ο FORMULA STUDENT FESTIVAL που οργανώθηκε στη Γλυφάδα παραβρέθηκε μαζί με το Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου και χαιρέτισε την εκδήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης,
συμπαραστεκόμενος την ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που φέτος πέτυχε και την πρώτη διεθνή της διάκριση στην Ιταλία.


Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε από το περιοδικό CAR AND DRIVER και στηρίχθηκε από όλα τα Πολυτεχνεία της χώρας και σημαντικούς χορηγούς. Τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας και  φιλοξενήθηκε από το Δήμο Γλυφάδας. Δίνει την ευκαιρία σε νέους φοιτητές ή αποφοίτους σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια τους να κατασκευάσουν μονοθέσια αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας και να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις και αγώνες. Ήδη εκατοντάδες Έλληνες νέοι επιστήμονες έχουν διακριθεί διεθνώς αξιοποιώντας τα φρέσκα μυαλά και τη συνεργασία Πανεπιστημίου αγοράς. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου την οποία συμπαραστάθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης αναδεικνύοντας το ρόλο, τον κόπο και την αξία της.
Την εκδήλωση, άνοιξε ο Δήμαρχος Γλυφάδας που ευχαρίστησε όπως είπε τον παλιό φίλο – και οι δύο διετέλεσαν πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ – Ευριπίδη Στυλιανίδη. Χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά, η Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Κτενά και ο Αντιπρύτανης του Μετσόβιου Πανεπιστημίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 150 νέοι κατασκευαστές από τα πολυτεχνεία και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Στον χαιρετισμό του, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως πρώην Υπουργός Παιδείας που συνέβαλε παλιότερα μαζί με τον συνεργάτη του και σημερινό Οργανωτή Στέλιο Βαφείδη στην καθιέρωση ενός τέτοιου θεσμού, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές ευχαρίστησε τους νέους επιστήμονες, τις πανεπιστημιακές ομάδες νέων που κατασκευάζουν τα μονοθέσια λέγοντας τους: «Σας ευχαριστούμε γιατί ανοίγετε νέους δρόμους. Διδάσκετε δημιουργία. Αποδεικνύετε την αξία της συνεργασίας επιστήμης και αγοράς και αναδεικνύετε μια νέα γενιά καλύτερη που έχει το δικαίωμα να εκφράσει την εποχή της διαφορετικά διαψεύδοντας τα αρνητικά πρότυπα της βίας που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε στο διαδίκτυο ή στα ηλεκτρονικά μέσα…


Πιστεύω ότι χτίζετε νέα πρότυπα για την κοινωνία, την αγορά και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο γι’ αυτό να γνωρίζετε ότι εμείς κοινοβουλευτικά θα σταθούμε δίπλα σας, όπου μας χρειαστείτε…».
Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης κάλεσε τα παιδιά και τους Οργανωτές το επόμενο FORMULA STUDENT FESTIVAL να το οργανώσουν στην Κομοτηνή για να αναδειχθεί και στην ακριτική περιφέρεια αυτή η λαμπρή πρωτοβουλία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό