O EOΣ Κομοτηνής στην ψηλότερη κορυφή της Θράκης στην ορεινή Ξάνθη (φώτος)

O EOΣ Κομοτηνής στην ψηλότερη κορυφή της Θράκης στην ορεινή Ξάνθη (φώτος)

Ο ΕΟΣ Κομοτηνή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε  την προγραμματισμένη ορειβατική  του διαδρομή  στην κορυφή “Γυφτόκαστρο” στην μεθόριο Ελλάδας-Βουλγαρίας, στην ευρύτερη περιοχή της Χαϊντού στην ορεινή Ξάνθη, η οποία αποτελεί την ψηλότερη κορυφή της Θράκης, αγγίζοντας τα 1827 μέτρα!

Αφετηρία ήταν  το Δασικό χωριό Ερυμάνθου άνωθεν του Λειβαδίτη  με εκκίνηση της πεζοπορικής διαδρομής στα 2 χλμ μετά το δασικό χωριό. Συνολική απόσταση διαδρομής 21 χλμ, υψομετρική διαφορά 900μ, διάρκεια 6-7 ώρες, βαθμός δυσκολίας 2.

Όπως μας ενημερώνει το μέλος του ΕΟΣ Κομοτηνής, Γεράσιμος Ξαγοράρης, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι προσέγγισαν τους 16 σε αριθμό, απόλαυσαν τα μαγικά τοπία του ορεινού όγκου της Ροδόπης, μιας και το φθινόπωρο έχει ήδη επισκεφθεί την περιοχή.

Η εναλλαγή των χρωμάτων, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αποζημίωσαν σε κάθε περίπτωση τους πεζοπόρους. Η θέαση ζαρκαδιών και η συλλογή μανιταριών που θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνια αποτέλεσαν σημεία αναφοράς της πεζοπορίας. Οι δράσεις του συλλόγου συνεχίζονται ενώ οι προετοιμασίες για την ανάβαση στο όρος του Γράμμου τον Οκτώβριο , έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθούν φωτος από την φθινοπωρινή πεζοπορία του ΕΟΣ:

Φωτος: FB

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό