Ξέφυγε φωτιά από αγροτική πλατφόρμα και έκαψε χωράφια μεταξύ Αράτου και Αρίσβης (φωτος)

Ξέφυγε φωτιά από αγροτική πλατφόρμα και έκαψε χωράφια μεταξύ Αράτου και Αρίσβης (φωτος)

ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΔΥΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΜΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΩΝ
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρόλαβε τα χειρότερα

Μία φωτιά που ξέφυγε από αγροτικές πλατφόρμες φορτωμένες με υπολείμματα καλαμποκιού απασχόλησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ροδόπη τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία στο ξηρό φορτίο με καλαμπόκια, δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή από τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, με αποτέλεσμα όχι μόνο να πάρει διαστάσεις καίγοντας το φορτίο, αλλά και να εξαπλωθεί από το πρανές του δρόμου, μεταξύ Αράτου και Αρίσβης, σε παρακείμενα χωράφια. Ο οδηγός του αγροτικού οχήματος το εγκατάλειψε όταν διαπίστωσε τη φωτιά και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ο αέρας που έπνεε εκείνη την ώρα ευνόησε ώστε η φωτιά να εξαπλωθεί σε καλλιεργήσιμες και μη εκτάσεις, με υπολείμματα καλλιεργειών και ξερά χόρτα και να πάρει διαστάσεις, διανύοντας πολλές εκατοντάδες μέτρα, μεταξύ των οικισμών Αράτου και Αρίσβης.


Οι πυροσβέστες επικεντρώθηκαν στον περιορισμό της φωτιάς μέσα στα χωράφια, ώστε να περιορίσουν την εξάπλωσή της, ενώ άλλοι προσπάθησαν να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά πάνω στις πλατφόρμες. Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας καθώς οι φλόγες έκαιγαν δίπλα στο οδόστρωμα, ενώ μόνο όταν παρενέβη η πυροσβεστική, έδωσαν σε κυκλοφορία τον δρόμο, μεριμνώντας για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην κινητοποίηση της πυροσβεστικής, όμως πρόλαβε και έκαψε το φορτίο στις αγροτικές πλατφόρμες και φυσικά το ίδιο το αγροτικό όχημα, όπως και παρακείμενα χωράφια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό