Γ’ Εθνική – Πανθρακικός : «Έσωσε» τον πόντο στο 90’, αλλά…

Γ’ Εθνική – Πανθρακικός : «Έσωσε» τον πόντο στο 90’, αλλά…

Δεύτερη εντός έδρας απώλεια βαθμών για τον Πανθρακικό, που παραχώρησε ισοπαλία στον Ηρακλή Αμμουδιάς (1-1) στο ντεμπούτο του Ζόραν Στοΐνοβιτς στον πάγκο

Άργησαν να ξυπνήσουν οι «πράσινοι», που δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίες τους μετά το 0-1 ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό

του Γιάννη Κεσόπουλου

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία παραχώρησε ο Πανθρακικός, αυτή τη φορά στον Ηρακλή Αμμουδιάς με 1-1 ισοφαρίζοντας μάλιστα στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Στο ντεμπούτο του Ζόραν Στοΐνοβιτς στον πάγκο τους οι «πράσινοι» ξύπνησαν αργά χάνοντας ένα ολόκληρο ημίχρονο και ουσιαστικά ανέβασαν ταχύτητα μετά το 64’ όταν και δέχτηκαν το γκολ.

Προηγήθηκε ένα πρώτο μέρος, στο οποίο είχαν μεν κάποιες φάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να βρουν ρυθμό κάνοντας πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο τελευταίο 20λεπτο είχαν τις πιο κλασικές τους ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πετύχουν νωρίτερα το γκολ της ισοφάρισης, αν δεν ήταν τόσο άστοχοι. Πέρα από τους δύο χαμένους βαθμούς το θετικό, σύμφωνα και με τον Ζόραν Στοΐνοβιτς, ήταν ότι η ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά πλην του γκολ.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες βαθμών, ειδικά εντός έδρας. Σε διαφορετική περίπτωση το τρένο της ανόδου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί από νωρίς.

 

Η διάταξη των «πρασίνων» και το χαμένο ημίχρονο

Ο Πανθρακικός παρατάχθηκε με 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παϊτέρης και στην άμυνα ξεκίνησαν οι Γκουτσίδης (δεξί μπακ), Στοϊνοβιτς (αριστερό μπακ) και οι Λαρέα και Κωσταρέλης ως στόπερ. Μουμίν και Ρούτσης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ έχοντας τον Πεχλιβανόπουλο μπροστά τους στον άξονα και τους Ρουμπιέ και Παχούμη ως δεξί και αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Βάσκος.

Η πρώτη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Παϊτέρη να αντιδρά σωστά στο σουτ του Καρυοφύλλη. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι όσον αφορά την κατοχή ήταν μονόλογος για τον Πανθρακικό, ωστόσο οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν στην παραγωγή φάσεων. Στον άξονα οι χώροι ήταν κλειστοί, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη στην κυκλοφορία.

Οι γηπεδούχοι έκαναν κάποιες πλαγιοκοπήσεις, με τους Γκουτσίδη και Ρουμπιέ από τα δεξιά και τους Στοΐνοβιτς και Παχούμη από τα αριστερά αλλά οι σέντρες δεν ανησυχούσαν τους φιλοξενούμενους. Οι «πράσινοι» απείλησαν δύο φορές με τον Ρουμπιέ και μία με τον Ρούτση.

Τους «ξύπνησαν» το γκολ και οι αλλαγές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα ακόμα άστοχο σουτ του Ρουμπιέ. Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς, βλέποντας τη μέτρια εικόνα της ομάδας του στον επιθετικό τομέα, ανακάτεψε την τράπουλα κάνοντας τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 60’. Καραγιάννης, Σαραντίδης και Γανόπουλος πήραν θέση στο ματς αντί των Παχούμη, Βάσκου και Ρούτση. Ο Πεχλιβανόπουλος γύρισε αμυντικό χαφ δίπλα στον Μουμίν, ο Γανόπουλος έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ, ενώ ο Καραγιάννης κινούνταν πίσω από τον Σαραντίδη, που πλέον ήταν ο φορ των «πρασίνων». Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Τσελίδης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Βασίλης Τριανταφυλλάκος με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1. Το γκολ «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που ανέβασαν ταχύτητα, ενώ και οι αλλαγές βοήθησαν στο να βρει η ομάδα ρυθμό.

Ο Χρήστος Γιαννακιτσίδης ήταν η τελευταία κίνηση του Στοΐνοβιτς αντί του Ρουμπιέ, με τον νεοεισελθόντα να παίζει πίσω από τον Σαραντίδη και τον Καραγιάννη να μετατοπίζεται στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Στο διάστημα από το 75’ μέχρι το 87’ ο Πανθρακικός είχε ένα κρεσέντο ευκαιριών με πρωταγωνιστή τον Σαραντίδη, που αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτογλίδη.

Στο 77’ ο Στοΐνοβιτς πλάσαρε άουτ, ενώ στο 87’, σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, ο Σαραντίδης αστόχησε σε κενή εστία μετά από σέντρα του Καραγιάννη. Τελικά ο βαθμός «σώθηκε» στο 90’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαραντίδη, ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κουτογλίδη.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Παϊτέρης, Ρούτσης (60′ Γανόπουλος), Λαρέα, Στοΐνοβιτς, Κωσταρέλης, Γκουτσίδης, Μουμίν, Παχούμης (60′ Καραγιάννης), Ρουμπιές (78′ Γιαννακιτσίδης), Βάσκος (60′ Σαραντίδης), Πεχλιβανόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ (Παντελής Κρυστάλλης): Κουτογλίδης, Παπαδόπουλος, Κασμερίδης, Φιλιππίδης, Μαλανδρής (88′ Σπυρόπουλος), Γιαννόπουλος (88′ Παρίσης), Τριανταφυλλάκος, Ταράσης (78′ Σένια), Καριοφύλλης, Ζιάκας, Τζελίδης (78′ Γκάλιος).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό