Κομοτηνή: 2ο Εργαστήριο Καινοτομίας για το Κλίμα (Bootcamp) στα πλαίσια της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024

Κομοτηνή: 2ο Εργαστήριο Καινοτομίας για το Κλίμα (Bootcamp) στα πλαίσια της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα ,o Δήμοs Κομοτηνής και τo Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “exagono”, με την στήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024  και της πρωτοβουλίας της UNICEF «Πόλεις φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους», θα υλοποιήσουν το « 2ο Εργαστήριο  Καινοτομίας για το Κλίμα »  από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2024  στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

50  νέοι  ηλικίας 15-24 ετών, μαθητές ,φοιτητές ,νέοι που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Κομοτηνή θα έχουν την ευκαιρία  μέσα σε ομάδες εργασίας για 4 ημέρες και για πάνω από  20 ώρες συνολικά να σχεδιάσουν καινοτόμες και υλοποιήσιμες προτάσεις για την κοινότητά τους.  Το θέμα του εργαστηρίου είναι η μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής (Climate Risk Reduction).

Ο συντονισμός θα γίνει από τη UNICEF,  με βάση το διεθνώς αναγνωρισμένο Πρόγραμμα UPSHIFT, το οποίο υλοποιείται σε 43 χώρες, με στόχο την ενδυνάμωση των νέων, μέσω της καλλιέργειας δεξιοτήτων και της ανάπτυξης κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. 

Οι συμμετέχοντες νέοι θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους σε επιτροπή αξιολόγησης η οποία θα αποτελείται  από καθηγητές πανεπιστημίου, εκπροσώπους του Δήμου , και εμπειρογνώμονες. Τα τρία σχέδια που θα επιλεγούν θα υποστηριχθούν από το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Exagono Δήμου Κομοτηνής και την οργάνωση νέων System&G , ώστε να υποβληθούν  προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps-Σχέδια Αλληλεγγύης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό