Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα “Ενισχύοντας την συμπερίληψη στις δημοκρατικές διαδικασίες” από το Σύλλογο ΑμεΑ Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα “Ενισχύοντας την συμπερίληψη στις δημοκρατικές διαδικασίες” από το Σύλλογο ΑμεΑ Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο αμφιθέατρο του συγκροτήματος της παλιάς Νομικής Κομοτηνής του Δ.Π.Θ η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”, σε συνεργασία με την System and G με θέμα “Ενισχύοντας την συμπερίληψη στις δημοκρατικές διαδικασίες” στο
πλαίσιο του προγράμματος CERV του Erasmus +.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κύριος Λυμβαίος Ιωάννης ο οποίος είναι οργανωτικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, ο κύριος Στυλιανίδης Ευριπίδης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μελέτη Ελεονώρα και Γραμματέας του Δ.Σ του Συλλόγου μας κύριος Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του προγράμματος CERV Erasmus + από την Πορτογαλία, την Ρουμανία και την Λιθουανία, ο πρόεδρος του οργανισμού Special Olympics Hellas κύριος Κοδέλας Διονύσιος, εκπρόσωποι της 29 ης Ταξιαρχίας και της Πυροσβεστικής, η Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών κυρία Χατζηφωτίου Σοφία και πλήθος κόσμου ανάμεσα τους άτομα με αναπηρία και φοιτητές του τμήματος Σχολής Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.


Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε την έναρξη του προγράμματος CERV Erasmus + και την αρχή της συνεργασίας του Συλλόγου μας με οργανισμούς από την Πορτογαλία, την Λιθουανία και την Ρουμανία. Μέσα σε διάστημα δύο χρόνων θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενώ η λήξη του θα πραγματοποιηθεί πάλι στην πόλη μας από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με την System and G κάνοντας έτσι ένα κύκλο που θα σηματοδοτεί την άριστη συνεργασία των ευρωπαϊκών αυτών χωρών. Αυτές οι δράσεις όπως και η δική μας θα αφορούν την συμπερίληψη και τον αγώνα στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming από την σελίδα του Συλλόγου μας αλλά και από την σελίδα της ΕΣΑμεΑ αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της θεματικής που διαπραγματεύτηκε για τα άτομα με αναπηρία σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό