Kομοτηνή: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο από το Σύλλογο Κρητών Ν.Ροδόπης “Ο Ψηλορείτης”

Kομοτηνή: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο από το Σύλλογο Κρητών Ν.Ροδόπης “Ο Ψηλορείτης”

Η εκδήλωση αφιέρωμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στις 19:00 στην Κομοτηνή, στο «Ίδρυμα Οικογένειας Νικολάου Ζ. Παπανικολάου» (Ν. Παπανικολάου 1).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» Γιάννη Γιαννακάκη.

-Ομιλίες από τους: Κωνσταντίνο Υφαντή, καθηγητή Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου για τη Θράκη: Μια στρατηγική αποτίμηση» και Νικόλαο Παπαδάκη-Παπαδή, γενικό διευθυντή Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με θέμα: «Η επικαιρότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Ελευθέριος Βενιζέλος. Από τους Βαλκανικούς Πολέμους στη Συνθήκη της Λωζάνης», συμπαραγωγής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της LongRunProductions, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Η ταινία έχει προβληθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Χιούστον, Λονδίνο, Λωζάνη, Έννς Αυστρίας, Μόντρεαλ, Φλόριντα, Μελβούρνη, Σύδνεϋ και αλλού, καθώς και από τη συχνότητα της ΕΡΤ και του ΕΡΤflix, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό