ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών: Το πρωί στην εργασία, το απόγευμα στα θρανία

ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών: Το πρωί στην εργασία, το απόγευμα στα θρανία

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με 170 σπουδαστές και σπουδάστριες και συντονίστρια την Μαριγούλα Κοσμίδου ξεκίνησε
η νέα χρονιά

Με 170 σπουδαστές και σπουδάστριες ξεκίνησε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, όπου το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, μετά από πρόσκληση της συντονίστριας του παραρτήματος Μαριγούλας Κοσμίδου.

«Έχουμε ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις», δήλωσε η κα Κοσμίδου κάνοντας γνωστό ότι υπάρχει επάρκεια
σε διδακτικό προσωπικό, ενώ από φέτος λειτουργούν δύο εργαστήρια πληροφορικής. Σε τέσσερα τμήματα που λειτουργούν τρεις φορές την εβδομάδα, είναι μοιρασμένοι οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ανάμεσα τους άνθρωποι εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, γεωπόνοι, ψυχολόγοι, μηχανικοί, που το πρωί εργάζονται και το απόγευμα επιστρέφουν στα θρανία για την απόκτηση της διδακτικής επάρκειας.


Το παράρτημα Σαπών λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008 και από τότε συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σπουδαστών από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. «Οι σπουδαστές μας είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ορισμένοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών, που θέλουν αυτό το πιστοποιητικό της διδακτικής επάρκειας για να το χρησιμοποιήσουν είτε στην
εκπαίδευση, είτε σε διάφορες άλλες προκηρύξεις εργασίας. Το πιστοποιητικό της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών είναι ισχυρό στην αγορά εργασίας. Οι διδάσκοντες είναι υψηλής επιστημοσύνης, που μπορούν και μεταφέρουν την γνώση τους μέσα από την δική τους εκπαιδευτική προϋπηρεσία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η συντονίστρια του τοπικού παραρτήματος.


Τις ευχές του για καλή ακαδημαϊκή χρόνια σε σπουδαστές και καθηγητές, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς και τόνισε «το παράρτημα κατέχει επάξια μία δεσπόζουσα θέση μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Ταυτόχρονα όμως συμβάλλει στην αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας των Σαπών και επιδιώκει την συνεχή και ουσιαστική σύνδεση με την τοπική αυτοδιοίκηση και αξιοποίηση του ερευνητικού και επιστημονικού της έργου προς όφελος των Σαπών. Γι’ αυτό και εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης είμαστε αρωγοί στο έργο της, συμβάλλοντας από πλευράς μας στη βελτίωση του». Τον χαιρετισμό του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Απόστολου Ιωάννου μετέφερε η αντιδήμαρχος Μαρία Τρυφωνίδου, ενώ παρών στον αγιασμό ήταν και ο πρώην δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό