Πέλλα: 78χρονος έδωσε 19.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείου του γιου του μετά από τροχαίο

Πέλλα: 78χρονος έδωσε 19.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείου του γιου του μετά από τροχαίο

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο σε περιοχή της Πέλλας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου Βούλγαρου, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, συνεργός του τηλεφώνησε το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου 2024 στον ηλικιωμένο άνδρα και προσποιούμενος τον γιατρό, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του έχει τραυματιστεί σοβαρά, μετά από τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί, άλλος συνεργός τους, παρίστανε στο τηλέφωνο τον γιο του. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ, τo οποίo παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

• Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
• Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
• Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό