Το 2025 φέρνει απόλαυση ταξιδιών και γεύσεων για τα ζώδια της γης
Τα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) είναι σταθερά και πρακτικά, αγαπούν την άνεση και τη σταθερότητα. Προτιμούν ταξίδια σε ήρεμες, όμορφες τοποθεσίες όπου μπορούν να απολαύσουν τη φύση και να χαλαρώσουν, όπως οι αμπελώνες στη Γαλλία ή οι ορεινές περιοχές της Ελβετίας. Θα προτιμήσουν προορισμούς που συνδυάζουν την παράδοση με την πολυτέλεια, προσφέροντας μια ισχυρή αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας.
Στη γαστρονομία, οι γεύσεις της γης τους ταιριάζουν απόλυτα. Αγαπούν τα παραδοσιακά πιάτα, τις ζεστές, γεμάτες γεύσεις που περιλαμβάνουν φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά. Κουζίνες όπως η ιταλική, η γαλλική ή η ελβετική, με την έμφαση σε απλά αλλά νόστιμα πιάτα, θα τους κερδίσουν. Οπωσδήποτε θα εκτιμήσουν τη γαστρονομική παράδοση κάθε περιοχής που επισκέπτονται.
Ας δούμε λοιπόν τα τρία ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) πού θα ήθελαν να ταξιδέψουν και τι θα επιθυμούσαν να δοκιμάσει ο ουρανίσκος τους αλλά να μην ξεχνάμε πως αυτές οι κατηγορίες αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη τάση των ζωδίων και οι ατομικές προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν.
Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)
Ο Δίας θα μετακινηθεί στον έκτο οίκο σας στις 9 Ιουνίου, επηρεάζοντας την καθημερινότητά σας. Αυτό μπορεί να σας ωθήσει να δοκιμάσετε νέες γαστρονομικές συνήθειες ή να οργανώσετε ταξίδια που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία. Για τον Ταύρο, το 2025 είναι ιδανικό για πολυτελείς προορισμούς και ήρεμες αποδράσεις.
Η ανάγκη σας για άνεση και πολυτέλεια θα σας κατευθύνει σε προορισμούς με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Σκεφτείτε ταξίδια σε οινοπαραγωγικές περιοχές ή σε μέρη με πλούσια φυσική ομορφιά. Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για τέτοιες αποδράσεις. Επισκέψεις σε spa resorts ή παραθαλάσσιες βίλες.
Χώρες όπως η Ιταλία για το φαγητό και τη ρομαντική ατμόσφαιρα και Γαλλία για τα οινοποιεία της είναι ιδανικοί προορισμοί. Στην Ιταλία, η Τοσκάνη με τα μαγευτικά αμπέλια και η Φλωρεντία με την τέχνη της θα σας μαγέψουν. Στη Γαλλία, η Προβηγκία με τα χωριά της και τα οινοποιεία της είναι ιδανική για να ηρεμήσετε.
Η αγάπη σας για την ποιότητα και στο φαγητό θα σας οδηγήσουν στα ιταλικά risotti ή σε μια παραδοσιακή συνταγή με σπιτική πάστα όπως τις ταλιατέλες με ραγού. Για γλυκό θα διαλέξετε φυσικά το τιραμισού που ενσωματώνει γεύσεις, σοκολάτας, καφέ και κρέμας. Από την άλλη ένα μοσχαράκι με κρασί (boef bourguignon) από τη γαλλική κουζίνα ή μια quiche lorraine με την πλούσια γεύση της από τυρί, μπέικον και κρέμα γάλακτος θα σας ενθουσιάσουν.
Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Στις 14 Μαρτίου, μια σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σας μπορεί να φέρει νέες αρχές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία ή την υγεία, καθώς και γαστρονομικές εμπειρίες που προάγουν την ευεξία. Η χρονιά καλεί τον Παρθένο να εξερευνήσει προορισμούς με ιστορία και δομημένες δραστηριότητες.
Η οργανωτική σας φύση θα σας ωθήσει σε ταξίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Σεμινάρια ή εργαστήρια σε διαφορετικές πόλεις θα σας προσφέρουν γνώση και ικανοποίηση. Η άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος για τέτοιες δραστηριότητες. Περιηγήσεις σε ιστορικά μέρη και εκδρομές στη φύση.
Η προσοχή σας στη λεπτομέρεια θα σας οδηγήσει σε υγιεινές και ισορροπημένες γεύσεις. Δοκιμάστε βιολογικά προϊόντα και ασχοληθείτε με τη δημιουργία θρεπτικών πιάτων. Η συμμετοχή σε μαθήματα διατροφής θα είναι επωφελής. Γευθείτε comfort food, όπως αγγλικές πίτες ή γερμανικά λουκάνικα με παραδοσιακές σούπες. Επενδύστε σε ποιοτικά εστιατόρια που εστιάζουν στην υγιεινή κουζίνα.
Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Η 24η Δεκεμβρίου είναι μια μαγική μέρα για εσάς, με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Άρη στο ζώδιό σας. Αυτό μπορεί να φέρει ευκαιρίες για πολυτελή ταξίδια και γαστρονομικές απολαύσεις που ανταμείβουν τις προσπάθειές σας. Για τον Αιγόκερω, το 2025 είναι μια χρονιά που συνδυάζει εργασία και αναψυχή.
Ταξίδια επαγγελματικού χαρακτήρα που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή είναι ιδανικά για εσάς. Οργανώστε αποδράσεις σε πολυτελή resorts ή προορισμούς με ιστορικό βάθος και πολιτιστική σημασία.
Η Ελβετία, με τη φύση και την αρχιτεκτονική της, είναι ένας ιδανικός προορισμός για εσάς. Επίσης, η Ιαπωνία, με τον συνδυασμό παράδοσης και τεχνολογίας, θα σας γοητεύσει.
Σας ταιριάζουν οι κομψές γεύσεις. Δεν θα αντισταθείτε στη ελβετική σοκολάτα είτε σε γλυκά, είτε μόνη της και φυσικά δεν θα πείτε όχι για το φοντί (fondue-το κλασικό λιωμένο τυρί με ψωμί που τονίζει τη σημασία της παράδοσης) ή το κλασικό rosti (τραγανό πιάτο με πατάτες) Από την ιαπωνική κουζίνα θα διαλέξετε σίγουρα τα shusi και sashimiσε προσεγμένα εστιατόρια αλλά δεν θα πείτε όχι και σε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο wague.
Πηγή: instyle.gr