Επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ στην Κομοτηνή

Επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ στην Κομοτηνή

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας , θα επιθεωρήσει μαζί με τον  Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ, το εργοτάξιο του υπό κατασκευήν Βουλγαρικού αγωγού στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12.45 στην Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής  όπου βρίσκεται και το εργοτάξιο ( δίπλα στην ΔΕΠΑ).

Αμέσως μετά την επιθεώρηση οι δυο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις και θα δεχτούν ερωτήσεις .

 

Ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιουλίου

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κίριλ Πέτκοφ, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας -Βουλγαρίας, από το χωριό Μάλκο Καντιέβο κοντά στην πόλη Στάρα Ζαγόρα, στη νότια Βουλγαρία, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Πέτκοφ, οι εργασίες του έργου τους τελευταίους τρεις μήνες προχώρησαν όσο όλο το προηγούμενο έτος. Επισήμανε ότι έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγωγοί έχουν τοποθετηθεί, και το φυσικό αέριο θα ρέει την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Νικολάι Νικόλοφ. Η επενδυτική απόφαση για το έργο υιοθετήθηκε το 2015.

Το έργο υλοποιείται από την κοινοπραξία IGB, στην οποία το βουλγαρικό κράτος, μέσω της εταιρείας συμμετοχών Bulgarian Energy Holding, και η ελληνοϊταλική εταιρεία IGI Poseidon συμμετέχουν με ίσα μερίδια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Νικόλοφ, υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η χωρητικότητα από τρία σε πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, δεδομένης της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του σχεδιαζόμενου τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, όπου το βουλγαρικό κράτος ήδη κατέχει μερίδιο 20%.

Ο Κίριλ Πέτκοφ υπογράμμισε τη σημασία του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό