Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής * Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives – ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ
Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής
Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives
Υλικά για 6 μερίδες
2 συσκευασίες Τριβελάκι με λαχανικά και κόκκινη φακή – KAPASTA
25 γρ Τσίπουρο – KASKOUTAS
15 γρ Οξύμελι κι ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε πιάτο στο σερβίρισμα οξύμελι – PASSION HONEY
20 τεμάχια μαύρες Ελιές Χαλκιδικής σταφιδάτες εκπυρωνωμένες – ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ
3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
2 πιπεριές Φλωρίνης
14 τεμάχια τοματίνια
1 ματσάκι μαιντανό
200 γρ σύγκλινο Μάνης
70 γρ ελαιόλαδο Φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι λαχανικών με την κόκκινη φακή . Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπώλ και του ρίχνουμε ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε απαλά . Κρατάμε λίγο απ΄το νεράκι που έχουμε βράσει το τριβελάκι γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα . Σωτάρουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι .
Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια , τις πιπεριές Φλωρίνης , τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο . Βάζουμε πρώτα το κολοκύθι , μετά τη μελιτζάνα , τα κρεμμυδάκια , τις πιπεριές . Αλατοπιπερώνουμε . Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σύγκλινο Μάνης και το ρίχνουμε στο τηγάνι . Σβήνουμε με τσίπουρο και φλαμπάρουμε . Κόβουμε στα δυό τα τοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον μαιντανό και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι .
Εκεί προσθέτουμε και το τριβελάκι . Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά . Προσθέτουμε το οξύμελι ( ξύδι σε συνδυασμό με μέλι ) . Προσθέτουμε μια κουτάλα απ΄το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα . Μόλις η σάλτσα δέσει σερβίρουμε σε έξι πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού , ελαιόλαδο , ένα κουταλάκι του γλυκού οξύμελι και μαιντανό ψιλοκομμένο .
Σερβίρουμε με τσίπουρο ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ και απολαμβάνουμε …