Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ecom 728x90

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 08:24

23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

Το αγροτικό γεγονός του Έβρου δηλώνει για ακόμη μια χρονιά δυναμικό παρόν στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, εκεί όπου για πέντε ημέρες χτυπάει η καρδιά του πρωτογενούς τομέα.

Η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση άνοιξε τις πύλες το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθίμου, και παρόντες τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Ν.Γκαρά και Δ.Ρίζο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Αντιδημάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Το γεγονός – θεσμός πλέον για τις Φέρες, περιλαμβάνει όπως και κάθε χρόνο τοπικά προϊόντα, γεωργικά μηχανήματα και ζωικό κεφάλαιο, με 60 εκθέτες, 10 παραπάνω από ότι πέρυσι, και διάρκεια έως τις 16 Σεπτεμβρίου, από τις 17:30μμ, έως και τις 12 το βράδυ.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της Δημοτικής Αρχής στην Δημοτική Ενότητα των Φερών όλα αυτά τα χρόνια, και ειδικότερα στα έργα κατασκευής του νέου Λυκείου και του Σφαγείου. Για το μεν πρώτο αναμένεται να βρεθεί ανάδοχος τις επόμενες 15 ημέρες, ενώ για το δεύτερο ο Δήμαρχος είπε πως σε 1,5 μήνα θα γίνει η ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή.

Ο Δήμαρχος έστειλε μήνυμα ενότητας στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι ο αγώνας που δίνεται για την αναβάθμιση της, είναι ισχυρός και κοινός.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών & Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Γκότσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόθεση και τον σχεδιασμό που υπάρχει εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά του χώρου του Λούνα-Πάρκ πλησίον του υπαίθριου χώρου της Έκθεσης και η μετατροπή του στο «Βήρειο» Εκθεσιακό Κέντρο, με στόχο την φιλοξενία εκεί τόσο των εκθετών του κλειστού χώρου, που τώρα φιλοξενούνται εντός του δημοτικού αμφιθεάτρου στο ισόγειο της Δημαρχίας, αλλά και των ζώων που εκτίθενται από την άλλη πλευρά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, επισήμανε από την πλευρά του πως ενώ ο πρωτογενής τομέας του Έβρου ταλανίζεται από σειρά σημαντικών προβλημάτων, κανείς αρμόδιος πολιτικός παράγοντας δεν δίνει το παρόν εδώ. «Η Αθήνα να έρθει εδώ, όχι εμείς να πάμε εκεί», επισήμανε ο Δ.Πέτροβιτς.

Για πρώτη φορά στο βήμα ανέβηκε και εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου. Ο Κώστας Δουνάκης αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά αγρότες και κτηνοτρόφοι, και στις λύσεις σε επίπεδο υλοποίησης έργων που θα έκαναν τη ζωή τους καλύτερη.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Έκθεσης, την Πέμπτη 13/9  στις 7:30μμ, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις «καινοτόμες δράσεις στον πρωτογενή τομέα και τη συμβολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης» και θα παρουσιαστούν οι «προοπτικές του ηλίανθου ως ενεργειακή καλλιέργεια». Την Παρασκευή θα λάβει χώρα δεύτερη ημερίδα, με θέμα την «εξέλιξη της μελισσοκομίας στον Έβρο».

Η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση λοιπόν άνοιξε τις πύλες της, και μας καλεί να την επισκεφθούμε, και να αποδείξουμε εμπράκτως τη στήριξή μας στα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους ντόπιους παραγωγούς και επιχειρήσεις, και στον Έβρο μας που τόσο πολύ την έχει ανάγκη.

 

E-Evros / Μαρίνα Κριτού

Παρακολουθήστε στο βίντεο όλα συνέβησαν και όλα όσα θα δείτε φέτος στην Έκθεση:

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2